Gînduri negre

Cum am fost motan pentru o noapte

cotoiul negru din visNoaptea trecută am avut un vis ciudat. Așa de ciudat încît m-am mirat și eu, deși sînt oarecum obișnuit cu visele mele ciudate. Se făcea că eram un motan negru. Așa de negru încît m-am mirat și în vis, deși, după cum am mai spus, ar trebui să fiu obișnuit cu visele mele.

Eram un motan negru ca tăciunele: cu coadă, mustăți, urechi ascuțite și ochi de pisică. Și cînd zic ”ochi de pisică” mă refer chiar la ochi, nu la drăcoveniile acelea reflectorizante. Și în calitatea mea de cotoi mă îndreptam spre un supermarket.

Și cînd zic ”mă îndreptam”, mă refer la faptul că mergeam drept, în două picioare, lucru care mi s-a părut iarăși ciudat chiar și pentru visele ciudate pe care le visez de obicei. Nu știu ce treabă poate avea un cotoi la supermarket

… sau dacă în visul meu angajații permiteau accesul clienților chiar dacă aceștia erau motani negri ca smoala cum eram eu. Dar nu m-aș mira să fi fost anume așa, căci vorbim totuși de un vis ciudat.

Dacă aș fi vrut să fac reclamă ascunsă la supermarketul Kaufland, aș fi putut spune că mă îndreptam anume acolo, dar asta ar fi însemnat să vă mint, iar eu nu-mi mint niciodată cititorii, nici măcar atunci cînd scriu despre visele mele ciudate.

Visam așadar că eram un motan negru care se îndrepta spre un supermarket (nu știu care anume). Știu însă cu certitudine ca trebuia să traversez strada și, deși eram o pisică, vroiam să traversez regulamentar.

Prin urmare m-am îndreptat spre cea mai apropiată zebră. Și cînd zic ”zebră” nu mă refer la animal, ci la o trecere de pietoni. Uite un motan negru ce merge pe liniile albe de pe o zebră, mi-am spus eu în vis și am chicotit.

Dar m-am oprit, pentru că, pe neprins de veste, mi-a tăiat calea un negru. Și  cînd zic ”negru”, mă refer la un om de origine africană. La naiba, mi-am zis eu dînd nervos din coadă, acum o să-mi meargă prost toată ziua și m-am întors înapoi.

După care m-am trezit și m-am apucat să vă relatez acest vis ciudat chiar și pentru mine, care ar trebui să fiu obișnuit cu visele mele. Apropo, în acest articol am folosit cuvîntul ”ciudat” fix de 10 ori. Nu vi se pare ciudat?

sursă foto

6 Comments

  1. Si nu doar cuvantul „ciudat” l-ai folosit in exces ci si expresia „si cand zic”…
    Apropo de faza cu negrul care ti-a taiat calea(in vis) stiai ca in Africa daca iti taie calea un alb iti merge rau toata ziua?

  2. Așa este, Valentin. Articolul acesta e plin de expresii folosite în exces. Unele ”prea în exces” chiar 😀

    Nu știam de faza cu albul din Africa, dar îmi dau seama că nu aș fi foarte bine primit acolo. Nu cred că le-ar plăcea să vadă zilnic un alb pe care îl mai și cheamă Albu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button