Gînduri negre

Previziunile lui gheaghea Vasea

Măi băiete, hai să-ți lămuresc eu cum stau lucrurile în lume că te văd cam amețît de cap. Pe vremuri erai băiet descurcăreț, dar de cînd te-ai dus în România te-ai cam molișit. În loc să te apuci și tu de ceva serios, un biznăs cu pearjă sau patlajică, tu șădzi tătă dziulica la compiuter și scrii pe blog. Nu-i bun, nu-i bun deloc!

Mai în scurt așă: peste vreo 50 de ani Moldova o să aibă ieșire la mare și o să șie una din marile puteri ale lumii. Nu-mi pufni în rîs, ascultă pînă la capăt. Dacă americanii și chinejii îi dau bataie înainte ca pînă amu, peste vreo 50 de ani o să se termine ghețarii. Oceanu mondial o să se ridice cu vreo cîteva santime.

Pe noi o să ne doară într-un loc, da iaca la estul Americii, jiumate de Europă și tătă oceania nu o să le pară ghini deloc. Marea Neagră o să-și iasă din băieri și o să înece tăt de apucă. Iaca așa o să ajiungă Moldova să aibă ieșire la mare. Bun… mai departe.

Cel mai de preț bun o să shie pămîntul. Prețul la mîncare o să atingă cote astronomice. Olanda, Italia, Grecia, Cipru o să șie înghițite de ape. Oamenii de acolo o să vie să lucreze la noi cu dzîua. Noi o să stăm chișior peste chișior și o să-i punem la muncă, să vădă și ei ce înseamnă să muncești la străini.

Tara noastră o să șie iar strugurele de poamă care hrănea jiumate de Uniune Sovietică. Așa că ascultă încoace sfatu meu: lasă România și compiuteru. Hai înapoi acasă! Îți iei cîtevai hectare de pămînt și te apuci de lucruri serioase. O să faci un ban grămadă și o să ai ce lăsa mai departe copchiilor tăi. Ascultă-l pe gheaghea Vasea…

sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button