Gînduri negre

În ’90 Iliescu a chemat minerii, ieri Dragnea a folosit interlopii și jandarmii

Câteva zeci de instigatori au reușit să deturneze un protest pașnic de 120.000 de oameni cu complicitatea forțelor de ordine, anulând practic eforturile a zeci de mii de români care au făcut mii de kilometri pentru a-și exprima pașnic și civilizat nemulțumirea față de clasa politică ce conduce România.

Instigatorii puteau fi izolați și evacuați așa cum s-a întâmplat în trecut la alte proteste. Jandarmii au preferat în schimb să permită escaladarea provocărilor pentru a justifica o intervenție violentă și disproporționată din partea forțelor de ordine care au primit ordin să evacueze piața.

Ce am văzut la București în această seară: grupuri de instigatori formate din ultrași și interlopi infiltrați printre protestatari ce au acționat coordonat și cu scop precis, și dispozitive de jandarmi incompetente, înarmate ca pentru război, trimise special pentru un astfel de scenariu.

Cât de incompetent trebuie să fii să tragi cu grenade și gaze lacrimogene în grupuri de oameni pașnici, în femei și copii, iar mai apoi să treci prin mijlocul mulțimii și să-ți abandonezi 2 colegi în mâinile instigatorilor din care o parte erau gata să-i linșeze?

Ca să fie clar, fata jandarm a fost apărată și scoasă din grupul de ultrași de alți protestatari în timp ce colegii ei jandarmi priveau din depărtare. Slavă Domnului, a scăpat fără urmări grave. Lucrul cel mai grav e că România începe să semene cu Turcia lui Erdogan.

Dragi români din diaspora, se pare că actuala conducere nu vă vrea înapoi în țară. Întrebarea e: ce facem mai departe?

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button