Video, vinuri, vicii

Vedere panoramica spre Bistrita din Turnul Bisericii Evanghelice

bistrita-turn-biserica-evanghelicaAm trecut de mai multe ori prin Bistrița, dar nu am avut niciodată ocazia să vizitez orașul pe îndelete. Ocazia a apărut sîmbăta trecută cînd am fost invitat de un prieten la cules de vișine taman lîngă orașul imnului național.

După ce m-am îndopat cu vișine și alte bunătăți bistrițene am decis să facem o plimbare prin urbe. Bistrița mi-a făcut impresia unui oraș bine așezat, mic și cochet, înconjurat de natură și istorie.

Cel mai mult m-a impresionat Turnul Bisericii Evanghelice în care m-am cocoțat ca un căprior iubitor de înălțimi. Turnul din Bistrița are 76 m și este cel mai înalt turn de biserică din Transilvania.

L-am găsit proaspăt renovat după ce a ars aproape în totalitate în 2008 și am putut admira de sus clădirile orașului precum și munții din împrejurimi (vezi filmuleț mai jos). Am plecat cu promisiunea de a reveni cu prima ocazie.

La fel s-a întîmplat și cu Băile Figa de lîngă Beclean pe la care am trecut în drum spre casă. Acestea arată foarte bine și promit distracție pe cinste iubitorilor de apă și soare, precum și celor care doresc să urmeze tratamente cu apă sărată.

One Comment

  1. Un oras linistit, mie mereu asa imi pare Bistrita. Frumos, aranjat, curat, tipic sasesc, desi nu cred ca mai au multi sasi pe acolo. E chiar frumoasa privelistea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button