Video, vinuri, vicii

Cele mai bune filme văzute în noiembrie (2017)

A venit iarna, ne așteaptă 3 luni cu zile mai scurte, nopți mai lungi și weekend-uri friguroase. E o perioadă numai bună de stat în casă la cald și de privit filme bune. Azi am pentru voi patru recomandări de filme unul mai fain ca celălalt. Să le luăm pe rând.

Collateral Beauty (2017) imdb

Este de departe cel mai bun film pe care l-am văzut luna trecută. Un film cât o viață în care un om pune la îndoială universul trimițând scrisori către Iubire, Timp și Moarte. Ar putea fi un film despre suferință, dar nu e. Mai curând este despre faptul că fiecare merită o a doua șansă.

Collateral Beauty e un film emoționant și profund care ne învață că timpul este un dar și că iubirea este principalul motiv pentru lucrurile pe care le facem. Producția beneficiază de actori aleși pe sprânceană și un scenariu foarte bun.

Last Cab to Darwin (2015) imdb

Rămânem oarecum în același registru și facem cunoștință cu Rex – un taximetrist de vârsta a treia din Australia care află că e bolnav de cancer la stomac și nu mai are mult de trăit. Decis să aibă o moarte demnă, Rex pornește într-o călătorie epică spre Darwin în care întâlnește diferiți oameni care îl vor schimba iremediabil și-l vor face să aprecieze viața.

Last Cab to Darwin este o poveste inspirată din fapte reale în care umorul se împletește foarte bine cu drama și care aduce în discuție cel puțin 2 teme importante: dreptul de a muri și situația populației aborigene din Australia.

The Founder (2016) imdb

Un alt film bazat pe fapte reale, The Founder spune povestea lui Ray Kroc – un antreprenor în pragul falimentului care face cunoștință într-o bună zi cu frații Mack și Dick McDonald ce conduceau o afacere cu burgeri în California.

Filmul descrie pas cu pas felul în care Kroc a furat practic afacerea de la cei doi și a transformat-o în unul din cele mai mari lanțuri de fast-food din lume, revoluționând în același timp industria și cultura mâncării rapide la nivel mondial.

Chocolat (2016) imdb

Sfârșitul secolului 19, Franța, un alt film inspirat din realitate. Rafael Padilla este un negru dintr-o familie de sclavi ce ajunge să lucreze la circ unde este observat de clovnul George Footit care-i descoperă talentul. Cei doi revoluționează circul și ajung să aibă mare succes, iar Rafael devine primul clovn de culoare din Franța.

Astea au fost recomandările din noiembrie. Ne auzim peste o lună 🙂

Sursă imagine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button