Video, vinuri, vicii

Cele mai bune filme văzute în ianuarie (2018)

Am decis să continui seria de articole cu recomandări de filme și în acest an. Având în vedere că în ianuarie m-am concentrat mai mult pe un serial, am pentru voi astăzi numai 2 recomandări. Sunt 2, dar bune. Să vă povestesc.

Aferim! (2015) imdb

Cel mai bun film pe care l-am văzut luna trecută a fost „Aferim!” – un film românesc alb-negru pe care l-am privit cu mare plăcere. Acțiunea acestuia se întâmplă în Țara Românească a secolului 19 și e prezentată savuros și iscusit sub forma unor momente reprezentative din epoca respectivă.

Subiectul este simplu: boierul își trimite zapciul și pe fiul său pe urmele unui rob țigan care a îndrăznit să evadeze. Aceștia întâlnesc în calea lor o sumedenie de tipologii (popi, hangii, haiduci etc.) prin intermediul cărora ne facem o idee despre norodul și obiceiurile din acele timpuri.

Filmul e plin de referințe din literatura română, iar lucrul care m-a încântat cel mai mult la acest film a fost dialogul care e o combinație între slova cronicarilor români și veselia zicătorilor lui Ion Creangă. „Aferim!” este autentic și a câștigat o sumedenie de premii. Îl recomand cu toată inima.

The Ottoman Lieutenant (2017) imdb

Din Țara Românească a lui „Aferim!” ne mutăm în Turcia otomană dinaintea Primului Război Mondial. Personajul principal este o soră medicală din SUA care decide să meargă în Turcia cu provizii pentru a face voluntariat. Acolo ajunge să se îndrăgostească de, ați ghicit, un locotenent turc.

Pe lângă povestea de dragoste, filmul vine la pachet și cu niște acțiune și stă excelent la capitolul imagine. Pe scurt, The Ottoman Lieutenant este un film numai bun de privit împreună cu iubita sau soția pentru o seară romantică în cuplu.

Sursă img

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button