Video, vinuri, vicii

Cele mai bune filme văzute în februarie (2017)

Continuăm seria de articole cu recomandări de filme. Așa cum am promis, voi posta la fiecare final de lună cele mai bune filme pe care le-am văzut în luna respectivă cu o descriere scurtă și câteva impresii. Să purcedem așadar.

La La Land (2016) imdb

Câștigătorul absolut al lunii trecute pentru mine a fost musicalul La La Land – un film care pe mine m-a cucerit deși nu sunt un fan al musical-urilor. Filmul spune povestea a doi tineri care se zbat să-și îndeplinească visele în orașul stelelor.

Ea își dorește să ajungă o actriță cunoscută, el e pasionat de jazz și visează să aibă propriul club. Filmul reușește să fie autentic și nu cade în capcana clișeelor, deși tema este una foarte des întâlnită. Pe mine La La Land m-a cucerit datorita imaginii și coloanei sonore superbe pe care am ascultat-o zile în șir.

Filmul a fost premiat cu numeroase distincții, inclusiv la Oscar unde a fost marele favorit și a fost protagonistul unei gafe de proporții din partea organizatorilor (am scris mai mult aici). Vă recomand să-l priviți și dacă nu sunteți fani ai genului.

Hacksaw Ridge (2016) imdb

Mel Gibson revine în calitate de regizor după o absența prelungită cu o realizare cinematografică excelentă. Filmul spune povestea lui Desmond Doss care a refuzat să ucidă și să poarte arme în al Doilea Război Mondial datorită convingerilor sale religioase.

Ceea ce nu l-a împiedicat să meargă la război în calitate de medic și să salveze eroic pe frontul din Japonia viața a 75 de soldați. Filmul este bazat pe fapte reale, Desmond Doss fiind decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său. Acest film e un must-see pentru fanii genului.

The Accountant (2016) imdb

E un film de acțiune pe care l-am privit într-o seară de week-end care s-a dovedit a fi mai mult de atât. Și asta se datorează în primul rând scenariului și unui Ben Affleck care face un rol foarte bun. Personajul principal al filmului Christian Wolff este un copil cu autism…

… care reușește datorită unei educații dure din partea tatălui său să devină un matematician genial și un luptător de temut. Sub o viață anostă în care acesta se înțelege mai ușor cu numerele decât cu oamenii, Christian ţine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizaţii criminale din lume.

Cam astea sunt titlurile din luna februarie. Dacă aveți sugestii sau recomandări, nu ezitați să comentați.

Sursă img

2 Comments

  1. The Accountant mi se pare o porcărie. Celelalte două sunt ok, cu un mare plus pentru Mel Gibson și H.R.

    Recomand și documentarul despre acel tip. Erou.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button