Video, vinuri, vicii

Curiozități și impresii din noul sezon Game of Thrones

Mult așteptatul sezon 7 din serialul Game of Thrones a început. Asta înseamnă 7 episoade ce vor dura între 50 și 80 minute fiecare, episodul final fiind programat pentru ziua de 28 august.

Nu știu cum faceți voi, dar eu încerc să nu-mi fac alte planuri pentru serile de luni: în primul rând ca să văd noul episod și în al doilea pentru a evita spoilerele. Iată niște impresii și curiozități de la începutul acestui sezon:

  • 3 minute le-a luat realizatorilor să omoare niște personaje în primul episod. Nici nu am apucat să vedem genericul filmului, că vreo 50 de nătăfleți din clanul Frey au dat colțul după ce Arya Stark le-a făcut felul în aceeași sală în care aceștia i-au omorât fratele și mama.

    Se pare că autorul are planuri mari pentru Arya, nu degeaba a chinuit-o atât de mult în sezoanele precedente. Va reuși ea oare să-i vină de hac reginei? Rămâne de văzut (dacă aveți spoilere pe acest subiect, vă rog să vă abțineți de la comentarii).
  • M-am bucurat să-l văd pe Ed Sheeran în film, dar mi-e cam milă de el. În ritmul în care mor personajele în universul Game of Thrones, mă îndoiesc că va avea viață lungă în serial. Scena în care se întâlnește cu Arya în pădure pare prea liniștită pentru a fi adevărată. Nu vi se pare?
  • Cei de la Pornhub au obiceiul de măsura traficul de pe site în timpul unor evenimente importante (de exemplu ziua alegerilor din SUA, Ziua îndrăgostiților etc.) Săptămâna trecută au făcut niște statistici similare pentru orele în care a debutat noul sezon Game of Thrones.

    Fluctuația traficului de duminică seara, când sunt difuzate episoadele noi în SUA, se poate vedea clar în graficul de mai jos. Toate astea în condițiile în care seara de duminică este în general perioada cu cele mai multe accesări pe site.

  • Mai avem de văzut 6 episoade și ar fi bine să ne bucurăm de ele, pentru că sezonul 8 va apărea doar prin 2019 (conform estimărilor oferite de producători). Vestea bună e că va exista un spin-off Game of Thrones în care acțiunea se va întâmpla înaintea evenimentelor din serial. Nu se știe când va apărea acesta, probabil va mai dura câțiva ani.
  • Ceea ce știm însă este faptul că producătorii GoT vor realiza împreună cu HBO un nou serial – Confederate ce va prezenta evenimente care duc la un al treilea Război Civil American, iar acțiunea din el va avea loc într-un univers paralel unde sclavia este legală, iar Statele din Sud s-au despărţit de Statele din Nord.

Cam astea sunt impresiile mele până acum. Am încercat să evit spoilerele, pentru că îmi place să privesc filmele fără să știu dinainte ce are să se întâmple. Dacă aveți comentarii și păreri, puteți să le lăsați mai jos.

Să vină iarna, că m-am săturat de caniculă 😀

Sursă colaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button