Video, vinuri, vicii

Impresii de la primul film experimentat în 4DX

După ce am fost la evenimentul de lansare a tehnologiei 4DX la Cinema City Iulius Mall eram curios să văd cum se simte un film întreg în 4DX. Așa că sâmbătă am mers la Cinema City să văd cel mai recent film din seria Avengers.

Iată câteva impresii despre 4DX (fără spoilere despre film):

– Sala a fost plină. Erau ocupate și locurile din primele și ultimele rânduri. Asta în condițiile în care prețul unui bilet pentru proiecțiile 3D 4DX este 42 lei în timpul week-end-ului. Se pare că tehnologia se bucură de succes la Cinema City Cluj.

– După ce au fost rulate trailerele în 4DX, spectatorii din sala erau entuziasmați și râdeau ca niște copii. N-am mai văzut așa ceva niciodată într-o sală de cinema. Bănuiesc că majoritatea au venit la 4DX pentru prima dată.

– În timpul filmului am avut următoarele efecte: lumină (în scenele cu fulgere), apă (în secvențele cu ocean), vânt de sus și din scaun (în scenele de zbor și urmărire). Nu am înțeles de ce nu au fost incluse efecte de zăpadă în scenele cu ninsoare.

– Cel mai mult mi-au plăcut unduirile și vibrațiile din scaun. Inițial îmi era oarecum teamă că acestea vor fi obositoare. Nu a fost cazul. Scenele de zbor și cădere au fost foarte bine completate de mișcarea scaunului.

– La scenele de luptă am primit ghionturi în spate care erau bine sincronizate cu loviturile de pe ecran. Practic, am mers acasă cu un masaj la spate și la fund.

– La finalul filmului, telefonul a indicat că făcusem vreo 100 de pași cât am fost așezat. Aș zice că nu e o idee bună să mergeți la 4DX cu nachos sau popcorn. Cam astea au fost impresiile de la filmul Avengers: Infinity War în 4DX. Am scris mai multe despre 4DX în acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button