Video, vinuri, vicii

Cele mai bune filme văzute în ianuarie (2017)

Astăzi încep o nouă serie de articole. Mi-am propus să scriu la fiecare final de lună despre cele mai bune filme pe care le-am văzut în luna respectivă cu o descriere, trailer și link spre imdb.

Vă voi povesti atât despre apariții noi, cât și despre filme mai vechi pe care am reușit să le văd. Dacă sunteți în pană de idei legat de ce filme să priviți, sau dacă aveți recomandări de împărtășit, vă aștept cu drag. Așadar să începem.

Arrival (2016) imdb

Câștigător absolut în luna ianuarie. N-am mai văzut un film la fel de bun de acest gen de la Interstellar încoace. Arrival nu este doar un film cu extraterești (așa cum sugerează trailerul), ci o meditație despre omenire și despre puterea cuvintelor.

Emoționant, artistic, tensionat, suprinzător cu o regie superbă și un joc actoricesc pe măsură, Arrival e un film care te lasă cu mai multe întrebări decât răspunsuri, o realizare cinematografică pe care vrei să o revezi după ce i-ai descoperit tainele.

My dinner with Andre (1981) imdb

Un film pe care l-am descoperit pe Facebook într-un fragment video care a strâns sute de mii de vizualizări. E un film total diferit față de ce am văzut în ultimul timp, un film din 1981 plin de conținut care nu respectă clișeele.

Doi prieteni care nu s-au mai văzut demult iau cina împreună într-un restaurant din New York. Mănâncă și povestesc. My dinner with Andre e un film pe alocuri ciudat care te pune să gândești, să pui la îndoială lucrurile și societate în care trăiești.

Julie and Julia (2009) imdb

O poveste în poveste. Prima este despre Julia (interpretată excelent de Meryl Streep) – soția unui ambasador care locuiește în Franța unde își descoperă pasiunea pentru gătit și talentul de a scrie, iar cartea sa ajunge să schimbe pentru totdeauna felul de a găti al americanilor.

A doua este despre Julie – o tânără de 30 ani din New York. Plictisită de viața sa gri, aceasta decidă să urmeze o provocare – să gătească în 365 de zile cele 524 de rețete din cartea Juliei și să scrie despre asta pe blogul său care îi va aduce în cele din urmă celebritatea.

Julie and Julia este o comedie cu umor sănătos care demonstrează că atunci când folosești proporțiile potrivite de pasiune, curaj și… unt, poți să-ți descoperi chemarea, să-ți schimbi viața și să-ți împlinești orice vis.

Cam astea ar fi recomandările din luna ianuarie. Voi ce filme bune ați privit luna aceasta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button