Video, vinuri, vicii

Un moldovean la Budapesta

vedere spre Budapesta de pe podul ElisabetaWeekend-ul trecut am avut parte de o experiență extraordinară și asta din două motive. Primul a fost faptul că am reușit să vizitez Budapesta, lucru pe care mi l-am propus încă acum un an, cînd am fost în trecere prin capitala Ungariei. Al doilea motiv se datoreaza felului în care am făcut această excursie.

Era vineri seară și discutam cu niște prieteni despre ce am putea face interesant în weekend. La care unul dintre noi a zis așa într-o doară – hai să mergem la Budapesta! Trebuie să vă zic de la bun început că eu sînt mare amator de lucruri de astea făcute spontan, fără planuri făcute cu țîșpe luni înainte.

Viața este și așa împărțită anticipat de fel de fel de evenimente pe care nu le putem controla. Așa că o excursie din asta neplanificată e ca o gură de aer curat într-o zi aglomerată. Bucuria este şi mai mare atunci cînd ai cu cine să pui la cale și să duci la bun sfîrșit astfel de ispravi curajoase.

Așadar după cîteva telefoane și cautări generale pe internet, am decis să mergem. A doua zi dimineață, în timp ce Baia Mare încă moţăia, am purces la drum spre cel oraș unguresc după care ne ardeau călcîiele. Pe la 2 eram deja (g)cazați, parcați și înarmați cu aparate foto și avînt tineresc.

În prima zi am făcut turul punctelor principale de atracție cu ajutorul unui autobus pentru turiști pe care puteai urca și coborî la orice oprire. Ne-am făcut o idee generală despre ce vrem să vizităm a doua zi, iar seara am optat pentru o croazieră scurtă pe Dunăre.

Apa ne-a făcut poftă de mîncare așa că după aceea am mers la un restaurant cu specific local unde am băgat la întuneric un bob gulaș cu salată de ceapă roșie și un deț de pălincă ghe prune urmată de un jin unguresc.

După care am decis să facem o plimbare pe străzile animate ale capitalei ungurești. Puteți găsi mai jos o parte din ce am reușit să filmez pe vapor. Promit să revin într-un articol viitor cu mai multe filmulețe și poze.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button