Video, vinuri, vicii

Transformers 3: impresii şi păreri

După cum scriam ieri pe facebook, aseară am fost să văd cel mai nou film din seria Tranformers – Dark of the Moon. Am mers cu aşteptări mari pentru că precedentele două filme au ridicat ştacheta destul de sus. Ş-apoi cum altfel ai putea merge la un film produs de Steven Spielberg, regizat de Michael Bay cu un buget estimativ de 195 milioane de dolari.

Am vrut un film de acţiune cu multe efecte speciale şi exact de asta am şi avut parte: efecte 3D cu nemiluita, acţiune aproape non stop, scene de luptă, maşinării şi explozii cu carul.

Povestea este destul de bine gîndită. Totuşi pe alocuri este un pic trasă de păr. Filmul are bineînţeles şi cîteva elemente mai puţin plauzibile.

Roboţii sînt parcă prea umani. În momentul în care sînt omorîţi le curge un fel de sînge, unii au barbă, alţii scuipă stropi în mijlocul bătăliei şi toţi, absolut toţi, sînt plini de scheme Kung Fu.

La un moment dat personajele principale sînt blocate într-un zgîrie nori care este atacat şi mătrăşit de un Decepticon uriaş. Omuleţii cad, se răstoarnă, zboară prin aer, pică de la mari înălţimi şi n-au nici pe naiba.

Iubita lui Sam Witwicky este jucată de această dată de Rosie Huntington-Whiteley – o păpuşică de fată model Victoria’s Secret mai înaltă cu o palmă decît Shia LaBeouf. Nu mă puteam abţine să nu mă întreb – cum ar putea o bunăciune ca asta să stea cu unul ca Sam?

Fata dă dovadă de mult curaj la sfîrşit cînd îl aţîţă pe Megatron (ală mare de respira greu) împotriva lui Sentinel Prime, spunîndu-l că o să ajungă „his bitch”. De unde să ştie roboţii ce înseamnă asta?

Fătuca are un machiaj impecabil pe tot parcursul filmului şi scapă fără nici o zgîrierură din scene de luptă care te lasă mască. Totuşi parcă nu are cum să o înlocuiască pe senzuala Megan Fox din primele două părţi.

Bineînţeles că locul bătăliei finale este din nou SUA. Americanii nu s-au putut abţine să lege împreună aselenizarea făcută de Armstrong, Sputnikul ruşilor, Cernobîlul şi pe J.F. Kennedy.

La aspecte care m-au impresionat: montajele făcute cu filmele din anii 60-70 cu Kennedy, Apollo 11 şi mai recente cu Obama. Foarte profesionist, apoape că nu-ţi dai seama de diferenţă.

În concluzie realizatorii filmului au reuşit şi de această dată să se autodepăşească cu o grafică excelentă şi efecte 3D de super clasă. Transformers 3 are atîta acţiune încît după două ore jumătate de film m-am ridicat obosit de pe scaun. De la jumătatea filmului aproape că nu mai există pauze.

Prin urmare un lucru pot să vă spun sigur – dacă vă plac roboţii, filmele de acţiune şi scenele de luptă – Transformers 3 e un film care trebuie văzut la cinematograf.

One Comment

  1. Megan Fox intr-adevar facea filmul mult mai interesant si a treia parte mi se pare mult mai neinteresanta fara Megan.Juca foarte bine si se potrivea cu Sam ,se implica in rol,si se observa chimia dintre ei,insa Rosie Huntington joaca prea fals.Nu este facuta pt filme de actiune.Pacat,ca Megan a fost inlocuita,ca regizor treceam peste dezamgire si tratam acest lucru cu profesionalism nedand-o afara pe Megan.asta e parerea mea,nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button