Review Saga Amurg: Zori de zi (partea 1)

Am văzut cel mai recent film din Saga Amurg și am zis că ar fi frumos să vă povestesc și vouă impresiile la cald.

Zori de zi /Breaking dawn este ultimul volum din cele 4 care alcătuiesc seria Amurg /Twilight. E unul destul de consistent, așa că producătorii au decis să-l prezinte în două părți.

Am mers la prima parte din Zori de zi cu așteptări destul de mari, avînd în vedere că am citit cartea, pentru că rareori o carte bună este transpusă într-un film de aceeași valoare. De aceea am fost plăcut surprins după ce am vizionat filmul. Dar să le luăm pe rînd.

Scenariul:
… respectă întocmai narațiunea cărții. Povestea filmului a fost gîndită și prezentată foarte cursiv. Nu am observat scăpări, acțiunea nu sare de la un episod la altul fără o legătură logică, deci per ansamblu scenariul este bine legat.

Regia:
Bill Condon și-a făcut foarte bine treaba, deși au fost destule situații în care cartea a pus la grea încercare echipa de filmare. Spre exemplu scena în care Jacob decide să o omoare pe Renesmee ca mai apoi să facă ”imprint” sau faza în care Bella se transformă.

Regizorul a ieșit cu brio din aceste provocări, camera a surprins foarte multe detalii care au dat savoare filmului, iar background-ul ales pentru unele scene a fost de-a dreptul fantastic. Mă refer în primul rînd la insula pe care merg cei doi proaspăt căsătoriţi în luna de miere.

Actorii:
.. au interpretat pe măsura așteptărilor, la fel cum au făcut-o și în părțile precedente. Kristen Stewart și Robert Pattinson se portivesc foarte bine pe ecran și reușesc să transmită foarte multă emoție pe toată durata filmului.

Totuși nu o să înțeleg niciodată alegerea actriței Nikki Reed pentru personajul Rosalie. În carte Rosalie este descrisă ca o blondă de o frumusețe răpitoare. Producătorii au ales o brunetă care nici măcar frumoasă nu e și au vopsit-o blondă. Poate că îmi scapă mie ceva.

Make-up și costume:
Costumele se încadrează în stilul general al filmului și pe alocuri chiar fură ochiul. Din păcate nu pot să spun același lucru și despre machiaj care reprezintă un mare minus al filmului. În Twilight vampirii păreau aproape umani cu mici elemente care le sporeau frumusețea.

În Zori de zi aceștia sînt chiar urîți sub tone de machiaj care nu îi face să arate nicicum cu excepția lui Edward și Bella. Pînă și pe drăguța de Alice/ Ashley Greene au reușit să o urîțească.

Efecte speciale:
Un alt minus al filmului sunt efectele speciale. Echipa de post producție ar fi putut adăuga ceva în plus scenelor de luptă între vampiri și lupi care nu impresionează prin absolut nimic, au compensat însă admirabil la scena transformării în vampir a Bellei.

Un sfat pentru cei care nu au văzut încă filmul: rămîneți în sală pînă la sfîrșit. Este o scenă care apare după prezentarea actorilor și a echipei de filmare.

În concluzie, părerea mea este că prima parte din Zori de zi face față cu brio așteptărilor și merită mult mai mult de nota pe care o are în acest moment pe imdb. Zori de zi este un film foarte bun pe care îl recomand cu toată căldura celor care au văzut și filmele precedente.

1 comentariu

  1. si mie mi-a placut, totusi partea a doua mi se pare ma va da gata

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *