Video, vinuri, vicii

Poftiți la Ștrandul Carei

Sîmbătă cu noaptea în cap 9 meșteri mari puși pe distracție au purces pe nemîncate către Magyarország. Scopul călătoriei era aquapark-ul de la Vásárosnamény. ”De unde v-ați luat atîția moldoveni?” a căscat ochii vameșul român din Petea. ”Din Moldova” am răspuns noi răspicat.

Ungurul nu a fost la fel de prietenos și a zis ”nem, nem, nem!” adică nu vă lăsăm să treceți. Unul dintre noi nu avea cetățenie, deci nu putea intra în Ungaria. Degeaba i-am explicat noi că vrem doar să mergem să ne scăldăm, să bem și să mîncăm pe pămînt maghiar. El a ținut una și bună.

Am decis să cheltuim banii în țara noastră, așa că am făcut cale întoarsă, l-am înjurat rasist cu blăstăme dacice și am mers la ștradul Carei. După căutări disperate, am închiriat o casă în apropiere. Și atunci a început distracția.

Vreau să vă zic că impresia generală a fost una pozitivă – locul e făcut cu cap și e bine amenajat. Ștrandul are de toate: căsuțe de închiriat, locuri de camping, bazine cu apă rece și apă termală, plajă, terenuri de volei și fotbal și cam tot ce-ți poți dori de la un ștrand.

Cel mai mult mi-am plăcut toboganele pe care ne-am dat pînă ne-o sunat apa în cap. Prețurile sînt destul de mici: intrare 8 lei + tobogane 10 lei, bere la halbă – 3 lei, pizza – 3.5 lei, langoș – 3 lei etc. Jumătate din oameni vorbeau ungurește, așa că ne-am simțit ca în străinătate.

Nu am fost asaltat de manele, țigani, cerșetori și mojici din specia hommo errectus. Deci recomand locul cu toată căldura. Puteți vedea mai jos un filmuleț de la locul faptei.

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button