Idei jeniale

Plec din țară și mă întorc pentru 500 euro

500-euro-romania

Da, ați citit bine: 500 euro în plus la salariu timp de 1 an. Adică aproximativ un salariu mediu pe economie. V-am captat atenția? Bun, să vă explic. E vorba de un proiect de lege inițiat de UNPR. Apropo, voi știați de existența acestui partid? Că eu parcă n-am mai auzit de el 🙂

Propunerea lor este ca cei care aleg să se întoarcă în România, să primească această sumă timp de un an în plus la salariu, indiferent dacă se angajează sau lucrează în propria gospodărie. Proiectul vizează doar tinerii sub 35 ani care muncesc în străinătate.

Cică țara are nevoie de specialiști, de oameni care să pună osul la bătaie, de plătitori de taxe cum ar veni. Nu de alta, dar imediat ne trezim că reușesc cei de la conducere să fure mai mult decît apucăm noi să producem. Și atunci ar fi bai.

Se zvonește că proiectul este analizat zilele acestea în Parlament. Ideea e interesantă, numai că are două hibe. Unu: cum rămîne cu cei din țară, cu românii care muncesc pentru un salariu minim, de exemplu?

Și doi: pun pariu că majoritatea celor care s-ar întoarce ar fi tocmai minoritarii noștri, cei plecați în străinătate să ”recomercializeze portofele”. I-au mai plătit odată francezii să scape de năpastă. Acum i-am plăti noi să se întoarcă.

Așa că dacă trece legea, eu mă mut în Europa. Stau acolo cîteva luni după care fuga înapoi în țară. Aștept votul din Parlament. Mai vine cineva?

Sursă foto

One Comment

  1. Cu siguranta ca vor fi multe persoane care vor face acelasi lucru, din fericire acest proiect este mai mult unul populist decat realist. Iti dai seama ca in acel moment cei din tara vor face proteste, avand in vedere ca peste hotare sunt mai mult de 5 milioane de romani iar in tara muncesc mult mai putini 🙂 de unde vor fi banii? daca ei exista de ce nu se cresc salariile etc … Oricum problema poate fi privita din mai multe unghiuri si o aplicare de tip german ar fi binevenita, dar o aplicare de tip romanesc … duce doar la pierderea unor bani. Vorba ta, au incercat si francezii si o luna s-au simtit bine fara „romani”, dupa care s-au trezit din nou cu ei pe cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button