Idei jeniale

Cum mănînci kiwi ca un boss

pasarea-kiwi-noua-zeelandaÎntotdeauna mi-au plăcut fructele și legumele. Poate din cauză că am crescut la țară înconjurat de natură unde puteai culege mărul direct din pom și strugurele direct de pe butuc. Sau poate pur și simplu pentru că așa sînt eu.

Mănînc cu plăcere fructe și legume de toate soiurile, gusturile și proveniențele. Da, chiar și broccoli :). Toate cu două mari excepții (cel puțin atîtea am descoperit deocamdată). Trebuiau să existe și acestea, nu-i așa, tocmai ca să întărească regula.

Nu-mi place grepfrutul. Da deloc. Gustul acela acrișor-amărui. Bleah! Al doilea pe listă e piperul, pe care nu-l sufăr de nici o culoare. Alb sau negru fug de piper ca dracul de tămîie. Dacă mi se întîmplă cumva să mănînc un bob, fac mai urît ca vampirul care mănîncă bake rolls cu usturoi.

În rest mănînc orice și deși îmi plac fructele și legumele, trebuie să recunosc că unele din ele se lasă convinse destul de greu atunci cînd vine vorba să-și lase coaja. Caz concret: fructul de kiwi.

cum-mananci-kiwi-simplu-si-usorPînă nu demult curățam kiwi-ul cu cuțitul, proces descurajant de lipicios și anevoios. Asta pînă acum cîteva luni cînd am descoprit un mod ușor și plăcut de a consuma acest fruct atît de gustos (atunci cînd e bine copt) și de sănătos.

Metoda e simplă: se taie fructul în două după care se scobește/mănîncă cu lingurița. Simplu și eficient. Apropo, știați că arbustul de kiwi a rodit pentru prima dată în Noua Zeelandă, deși e originar din China?

Anume în Noua Zeelandă kiwi a primit numele pe care îl poartă astăzi fiind botezat după numele păsării naționale de acolo probabil datorită asemănării (vezi imaginea de mai sus). Voi ce metode inedite de a consuma fructe și legume cunoașteți?

sursă foto

6 Comments

  1. Cu lingura, serios? Și atunci cum ramîne cu plăcerea de a mușca vîrtos din felia de pepene plus fața lipicioasă pînă la urechi de după?

    Apropo, în Moldova pepenele verde e numit harbuz, cel galben – zemos, iar pepene i se zice la castravete 🙂

  2. Eu nu am treaba. Kiwi il savurez cu tot cu coaja 😀 Pur si simplu delicios. E fructul meu preferat.

  3. serif, vezi ca modulul de abonare la comentarii e defect. m-a abonat la comentariile de la acest articol si nu se poate face dezabonare.

  4. Mda, acum am observat și eu. E o problemă ce a apărut după ce am făcut update la WordPress. Mai investighez și încerc să-l tocmesc 🙂

    Dacă vrei unsubscribe, dă-mi un buzz și-ți fac manual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button