Idei jeniale

Cît de greu e să furi o bicicletă?

hot-de-bicicleteTe-ai gîndit vreodată după ce ți-ai legat bicicleta cît de greu i-ar fi unui hoț să ți-o fure și cam cît timp i-ar lua? Eu mă gîndesc de fiecare dată și concluzia la care ajung de obicei nu e prea încurajatoare. Îmi aduc aminte că în primele luni după ce mi-am cumpărat roșcata nu o lăsam nicăieri nesupravegheată.

Mă uitam la ea ca la ochii din cap și dacă aș fi putut, aș fi luat-o cu mine și în pat (nu vă gîndiți la prostii). Între timp lucrurile s-au mai schimbat și am început să-mi leg bicicleta prin diferite locuri mai mult sau mai puțin sigure.

Spre norocul meu Baia Mare e un oraș relativ sigur din acest punct de vedere. Se mai fură biciclete, dar nu în asemenea măsură ca în orașele mari. Revenind la întrebarea din titlu, un român cu numele Vlad Ursulean a decis să facă un experiment în acest sens.

Omul și-a legat bicicleta în diferite locuri din București după care și-a furat-o folosind diferite metode, încercînd în acest fel să afle dacă va interveni sau nu cineva. Ce a ieșit puteți vedea în filmulețul de mai jos.

Și dacă unii dintre voi se vor grăbi să afirme că așa sînt românii și că așa ceva se poate întîmpla doar în țara noastră, vă invit să priviți și experimentul realizat de Neistat Brothers în New York.

Apropo, tu cum ai reacționa dacă ai vedea pe cineva furînd o bicicletă?

Sursă foto

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button