Idei jeniale

Ce-ar fi să avem liber și de Black Friday?

zi-libera-de-black-friday

Nu știu dacă ați observat, dar în ultimul timp guvernanții noștri se întrec în a ne oferi zile libere. După ce au votat 24 ianuarie zi nelucrătoare pentru toată lumea, au plusat ieri cu 2 decembrie pentru bugetari (ziua urmând să fie recuperată).

Eu zic așa: dacă tot e ofertă și suntem în plină campanie electorală, ce-ar fi să profităm și să propunem ca de la anul să avem liber și de Black Friday? Înainte să îmi săriți în cap, să știți că am și câteva argumente.

De Black Friday productivitatea e oricum scăzută. Odată pentru că e vineri. Știți voi – ziua aceea cu care începe week-end-ul, iar de la amiază încolo nu îți mai stă mintea la muncă indiferent ce faci. Vinerea neagră nu este însă o zi de vineri ca oricare alta.

Pentru că în noaptea dinainte, vânătorii de reduceri stau la pândă până dimineața pentru a fi primii care beneficiază de superoferte și, evident, pentru a face să pice serverele magazinelor online. Vă dați seama cât de productivi sunt la serviciu după o noapte nedormită.

Iar cei care nu stau să pândească ofertele noaptea, o fac la birou în timpul zilei, ca mai apoi să le discute pe îndelete cu colegii: cum au scumpit comercianții prețurile înainte și cum reducerile îs de fapt o mare păcăleală.

Păcăleală sau nu, dar vânzările din acest an le-au depășit pe cele de anul trecut cu peste 60%. Deci românii chiar au bani de dat. Voi ați cumpărat ceva de Black Friday anul acesta? Cum vi se pare ideea mea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button