Idei jeniale

Idei jeniale de făcut bani rapid

– Bă, Andrei, hai să ne apucăm de făcut bani. Că avem și noi o vîrstă. Mîine-poimîine ne găsim o fetișcană și ne însurăm, da bani – nem. De exemplu ne-am putea face cămătari. Aici multă minte nu trebu’. Împrumutăm la oameni bani și-i jăcmănim.

– Zici tu ceva, Ivane. Mai ales că în România nici nu se pedepseşte așa ceva. Numa’ că îi cam periculos. Te trezești într-o zi că ești… mort. Noi sîntem oameni cumsecade și de treabă – mai ales eu, deși părem așa neciopliți și iobagi – mai ales tu. Poate ne orientăm spre ceva mai… pașnic.

– Bine că ești tu mare jenial! Dacă tot te-ai lăudat cu talentele tale vocaliceşti, hai că-ți aranjez eu niște cîntări pe la nunți de interlopi. Să vezi acolo cum sare ie(p)uroiu! Fii smart, nu fi retard. Viața-i o afacere, iar oamenii… actori… oare cine-o zis asta, Șeikspir?

– El o zis, numai că la el viața era o scenă.. și oricum, pe mine la biznis nu mă duce capu’. De politică mă feresc ca dracu de tămîie, de furat nu știu, la fotbal nu mă pricep, Dacii vechi nu știu să repar. Ce fel de român îs eu, bre? O rușine pentru neamu’ ăsta!

– Păi nu ești român, ești moldovean. Mare diferență! Deci în condițiile astea se iegzistă una singură soluție: ne facem cerșetori profesionişti. Fii atent că-s o grămadă de avantaje: nu plătești taxe, lucrezi cînd vrei și ai concedii cînd te taie.

– Asta-i pohta ce-am pohtit! Fii atent: la primăvară ne luăm concediu și mergem la cerșit în Germania, nu de alta, da’ în România mă mai știe lumea ș-apoi o să mă grăiască lumea în sat. Buun…eu o să zic că-s refugiat din Moldova…

– … și ai două coaste rupte. Ziua cîntăm în metrou și seara mergem la bere. Iar în timp ce tu cînți eu o să dansez kazacioc. Într-o lună ne întoarcem cu bani de garsonieră. Deci am stabilit! Jură pe roșu și batem palma! De mîine ne apucăm de repetiții!

4 Comments

  1. CA TAREE E ASTA MAM AMUZAT SI EU DESI NAM GASIT NICI O IDEE DE FACUT BANI MAM AMUZAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button