Video, vinuri, vicii

Fac şi la români reclame

Reclama este sufletul comerţului. Fără publicitate nu poţi vinde mare lucru în ziua de azi. Pînă şi noi, românii, am ajuns la această concluzie. Din păcate însă, prea puţine din reclamele pe care le vedem la televizor sînt facute cu cap. Majoritatea sînt atît de banale încît dacă ai vazut una, le-ai văzut pe toate.

Exemplu: reclamă la detergent

Mama cu copilul în parc. Odorul dă ca chioru într-o băltoacă şi se face mol (nu mall, bre) din cap pînă în picioare. Sau îi sare cîinele cu labele pe el şi îi lasă două peceţi pe tricoul curat ca lacrima.

Reacţia mamei: Vai, ce mă fac? Nu voi putea scoate niciodată pata cu detergentul meu obişnuit! (Dacă aţi observat, toţi detergenţii sînt obişnuiţi în afară de cel reclamat). Şi atunci mama o sună disperată pe o prietenă şi confidentă de-a ei (fiecare femeie are aşa ceva, corect?) care are soluţia magică. Ta-daaa! Detergentul X – te curăţă de nu te vezi.

Reacţia unei femei obişnuite din România ar fi fost mai degrabă următoarea: i-ar fi puşcat două bucăţi de palme la bucă coconului neatent după care l-ar fi piedepsit la două săptămîni fără calculator, după care ar fi bocit preţ de 15-20 de minute pentru hăinuţa cea nouă.

Şi abia a-cu-u-u-u-m vine telefonu la tanti Juji de la colţ care e expertă în orice problemă (de la chestii astrologice, evoluţia la preţul petrolului, probleme în aşternut şi leacuri băbeşti) care îi spune că nu există nici o speranţă în afară de detergentul X care te curăţă de nu te vezi.

Totuşi, sînt şi reclame româneşti faine, gîndite. Multe din ele au intrat deja în folclor, iar replicile din ele sînt folosite în conversaţiile de zi cu zi. Vă prezint mai jos cîteva dintre acestea, cu siguranţă le veţi recunoaşte.

 

2 Comments

  1. Super :))) Stau cu un zimbet pin la urechi !!! Danke Andrusa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button