Video, vinuri, vicii

Dumnezeu versus Religie

Eu şi încă 13 milioane de oameni am privit recent un filmuleț în care un american are curajul să abordeze într-un mod inedit unul dintre cele mai controversate subiecte ale tuturor timpurilor – religia pe care el o pune în opoziţie cu de ideea de Dumnezeu.

Jeff Bethke afirmă că Religia şi Dumnezeu sunt două lucruri complet diferite, prima fiind o invenţie o omului menită să controleze şi să impună reguli pe cînd ideea de Dumnezeu este asociată intrinsec cu libertatea. Biserica te îndeamnă să crezi orbeşte fără să cercetezi, iar Dumnezeu, spune el, te vrea capabil de a vedea şi de a judeca.

Nu sînt de acord în totalitate cu ceea ce spune Jeff Bethke în acest filmuleţ, totuşi omul face nişte afirmaţii foarte curajoase şi pune nişte întrebări interesante care pe mine personal m-au cam pus pe gînduri. Conceput în stilul spoken work, adică un fel de poezie în proză, discursul lui este argumentat şi bine structurat. Vă invit să-l urmăriţi în filmuleţul de mai jos.

sursă foto

2 Comments

  1. Sunt de-acord cu acest tinar. Dumnezeu ne-a creat sa fim liberi, iar religia ne sterge personalitatea, de-aici s-au nascut sectele si oamenii care au cazut in aceasta plasa a religiei s-au zombat, au devenit falsi. Despre Dumnezeu… aici este vorba de altceva!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button