Idei jeniale

Droage, alcoale şi idei jeniale

La una din sesiunile bahice cu prelungiri dansante din această săptămînă am avut o idee jenială care ar putea schimba omenirea. E vorba despre droguri, alcool şi alte asemenea substanţe. Să vă explic. Se ştie că drogurile şi alcoolul crează o stare temporară de efervescenţă.

Calităţile unei persoane primesc pentru o perioadă de timp un boost consistent. O persoană creativă va avea în această perioadă idei noi şi interesante, un om vesel şi extrovertit va distra audienţa, un om melancolic va cădea şi mai mult în această stare, iar un dobitoc îşi va amplifica calităţile sale dobitoceşti.

Bineînţeles că există şi cazuri în care licorile bahice scot la iveală calităţi pasive, dorinţe înăbuşite şi porniri latente. Am scris în acest articol mai mult despre tipurile de oameni şi comportamentul lor sub influenţa alcoolului.

Partea nasolă a poveştii este faptul că foarte mulţi oameni ajung să facă prostii în această stare. Şi uite aici intervine ideea mea jenială. Ce-ar fi dacă ar exista un test care să poată prezice cu exactitate cît anume ai voie să consumi ca să nu devii un pericol pentru tine şi pentru cei din jurul tău?

Imaginează-ţi că eşti într-un bar, te duci să-ţi cumperi un vin, iar barmanul îţi pune în faţă un test de 10-15 întrebări – un fel de alcoolmetru preventiv la sîrşitul căruia ţi se dă un verdict de genul: ai porniri autodistructive – nu mai mult de 1 bere; sau eşti agresiv – maxim 2 pahare de vin.

Testul ar trebui implementat într-un sistem online disponibil în toate locurile care comercializează alcool. Dacă ţi-ai consumat deja limita într-un local şi mergi în altul sistemul îl va avertiza pe barman de acest lucru. Gîndiţi-vă care ar fi beneficiile: mai puţine accidente, crime, violuri, violenţă domestică etc.

Ce părere aveţi despre un astfel de sistem? Oare e posibil?

3 Comments

 1. Hm, mai exista si persoane care au nevoie de alcool pentru a avea curaj sa abordeze un potential partener sexual… si daca nu le dai voie sa apeleze la acest refugiu, se poate intampla sa lasi niste oameni pe uscat pentru mai multa vreme… Sau sa-i obligi sa-si infranga temerile si sa fie viteji 🙂
  Pe de alta parte, exista si unii, in special barbati, care se cred irezistibili dupa ce au luat ceva la bord, si mai-mai ar fi in stare sa se napusteasca asupra unui partener nu tocmai interesat… 😛

 2. „Imaginează-ţi că eşti într-un bar, te duci să-ţi cumperi un vin, iar barmanul îţi pune în faţă un test de 10-15 întrebări”

  Rezultate:
  1) Ar da faliment barul
  2) Ar ajunge meseria de barman sa fie platita regeste … ca la cata bataie ar lua pentru intrebari, multi ar fugi de ea

 3. „Potential partener sexual” Bai, noua limba de stejar, voi nu va mai tineti de mana macar 2 zile inainte sa sa faceti lego din sacii vostri de carne?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button