Idei jeniale

De ce au basarabenii femei frumoase și drumuri stricate

Discutam ieri la o berulă cu prechinu și toașu’ Ivan despre drumurile din România. Cum e posibil, întrebam eu, ca cea mai dezvoltată zonă a României, Arghealu, să aibă cele mai proaste drumuri din țară?

Prin contrast îi dădeam exemplu partea românească a Moldovei dotată cu șosele netede și late numai bune de călcat. Se pare că explicația este cît se poate de simplă – cherchez la femme!

În orice chestiune, mai ales în cele importante, trebuie să cauți femeia. Căci unde pune o femeie mîna, pune și Dumnezeu mila. Moldovenii au înțeles asta demult și și-au trimis muierile la București.

Ele s-or infiltrat printre organele de conducere ale statului deținătoare de ștampile și fonduri. Cînd să vină acasă cu jipanu și Merțanu de sărbători, dragele de ele s-au pomenit prin noroaie. Așa că au intervenit pe ici-acolo și anume în locurile esențiale.

Uite așa în cîțiva ani au început să se facă drumurile în Moldova. Pînă la urmă, cu cît ai mai multe femei frumoase și deștepte într-o zonă, cu atît drumurile de acces spre aceea zonă sînt mai bune!

Acum să nu mă înțelegeți greșit: eu nu zic că femeile din celelalte părți ale țării nu sînt la fel de faine. Departe de mine astfel de gînduri, zic doar că moldovenii au știut să speculeze aceste calități mai bine ca alții.

Bun, și cum rămîne cu drumurile din Basarabia? Se știe că și moldovencele de peste Prut îs frumoase foc. Ei bine, acolo aplicăm o altă lege universală – cherchez les russes, că unde își bagă rușii coada, lucrurile capătă întorsături neașteptate.

Din momentul în care au pus mîna pe această bucățică de rai dintre Prut și Nistru, preocuparea principală a rușilor a fost să o folosească drept cap de pod și să o izoleze cit mai bine posibil.

Așa ne-am trezit cu căi ferate de mărime diferită față de Europa și cu drumuri prin care pot străbate doar renumitele tancuri rusești. Cam așa au ajuns basarabenii să aibă femei frumoase și drumuri stricate.

Cel puțin așa cred eu. Dacă aveți argumente mai bune, le aștept mai jos

sursă foto

3 Comments

  1. Anul ăsta au început să facă drumurile prin Hunedoara ca-n palmă. Și trotuarele. Nu îmi mai rup mașina și teneșii când merg acasă. S-or fi întors fetele „tunate” din Spania și Italia 🙂

  2. Asta… sau duduie economia României (care lipseşte cu desăvîrşire) şi nu mai avem ce face cu banii împrumutaţi de la femei (a se citi FMI).

  3. Buna analogia. Am sa le zic colegelor ardelence ca exista si pentru ele o sansa sa participe la marea reconstructie a drumurilor din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button