Idei jeniale

Dacă vacile ar putea să zboare

… multe dintre probleme omenirii s-ar rezolva destul de simplu. Să luăm de exemplu încălzirea globală. Oamenii n-ar mai călători cu mașina, avionul și alte mijloace de transport consumatoare de combustibili fosili, deci poluanți.

Să zicem că vrei să mergi de la Baia Mare la Chișinău. Ai legat talanga la gîtul animalului, ai luat cu tine o torbă de iarbă (provizii pe drum), ai încălecat pe o șa și ai spus povestea așa. În loc de 16 ore cît ți-ar lua în mod normal călătoria cu autocarul, cu văcuța faci aceeași distanță în cîteva ore.

În cazul în care ai o urgență, poți apela la soluția supersonică numită ardei iute. Se procedează în felul următor: urci pe vacă, te fixezi bine, rupi capul ardeiului și cu strigătul ”e-he-heeeei!” îl îndeși bovinei în locul pe unde iese băliguța aia pe care o folosesc moldovenii la făcut tizic. În maxim 10 secunde atingi viteza supermusonică și de acolo cum a da Dumnezeu.

În loc de scuter, copii ar călători pe viței sau jurinci tinerele cu motor mic. Iubitorii de viteză ar putea alege varianta sport – buhaiul, boul sau taurul, în timp ce majoritatea oamenilor ar apela la modelul economic – dibolul.

Cei care apreciază rumegătoarele străine vor putea alege între o taurină de viteză marca Simmental, Pinzgau sau Holstein, sau clasa economică reprezentată de vaca Rosie Daneză, Rosie de stepă sau Rosie brună. Cei care vor dori să susțină producătorul autohton vor aprecia cu siguranță Bălțata românească, Roșia dobrogeană, Sura de stepă și Bruna de Maramureș.

Desigur că ar exista și destule inconveniente. Acoperișurile caselor ar fi pline de băliguță, parcările ar trebui transformate în grajduri care nu excelează la capitolul miros. Dar, ce să-i faci?! Nu le poți avea pe toate, avantajele însă ar fi pe măsură.

Cît ai zice… vacă, am rezolva problema încălzirii globale, a efectului de seră și a găurilor din stratul de ozon. Americănoșii, orezarii și rusnacii n-ar mai ataca alte țări pentru a-și însuși resursele de petrol pentru că nu ar mai avea la ce să le folosească. Deci astfel asigurăm și pacea mondială.

Toate acestea ar fi posibile dacă vacile ar avea aripi și ar putea să zboare.

3 Comments

  1. La mine genul acesta de articole se numesc exerciții de imaginație. In fond, imaginația e tot un fel de ”mușchi”. Cu cît exersezi mai mult, cu atît ea devine bogată 🙂

  2. Da, mi-a placut ideea, mai ales ca iata s-au gasit si asa numitele „strahuiri a jitelor”, asa ca planul tau ii si mai aproape de realitate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button