Video, vinuri, vicii

Cum strici o reclamă cu texte proaste

În ultimele zile a început să prindă popularitate un spot publicitar realizat de Vodafone. L-am văzut la televizor, pe bloguri, pe rețelele de socializare.

Filmulețul încearcă să devină viral apelînd la sentimentele oamenilor, în special a celor care își doresc o Românie mai bună. Inițiativa este salutabilă, iar regia și coloana sonoră – destul de reușite.

Textul însă strică totul. Jumătate din replicile rostite cu atîta jale de prezentator sînt cel puțin ciudate, dacă nu patetice. Vă invit să-l priviți atent și continui cu comentarii mai jos.

Așadar cei de la Vodafone se/ne întreabă dacă au mai rămas oameni cumsecade în România, după care încep să dea exemple de astfel de oameni, iar eu încep să mă crucesc:

Oare am rămas destui din cei care nu fac doar ce vor, ci chiar vor să facă”. Cer iertare, dar așa o exprimare defectuoasă nu mi s-a mai dat să întîlnesc într-o reclamă. Voi înțelegeți ce vrea să ne spună acest om?

Studenți care nu pleacă atrași de mirajul Bucureștiului”. Nici nu știam că e un păcat să-ți faci studiile în capitală. Sincer. Eu am făcut facultatea în provincie, poate că ar trebui chiar să accentuez acest lucru în CV.

Angajați care stau peste program chiar dacă lucrează de acasă”. Din nou, n-am înțeles despre ce-i vorba. Care ar fi diferența dintre cei care stau peste program acasă şi cei care lucrează la serviciu?

Taximetriști care nu te întrebă unde mergi înainte să deschizi ușa”. Eu credeam că trăim într-un sistem capitalist. Există zeci sau sute de firme de taximetrie. Dacă nu-ți convine atitudinea șoferului, coboară și alege altă mașină.

Există bineînțeles și exemple bine alese, totuși, mă așteptam la mai mult de la un brand precum Vodafone. Și ca să înțelegeți ce spun, vă propun mai jos o reclamă realizată de Cosmote care, pe mine cel puțin, m-a mişcat.

One Comment

  1. E, da, da, reclama Cosmote clar m-a pus pe ganduri… Ceea ce reclama Vodafone n-a reusit nicidecum. Si asta fara sa citesc comentariile tale, decat dupa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button