Idei jeniale

Cum poți să devii milionar cu o idee jenială

Istoria asta am auzit-o anul trecut de la un prieten. Mi s-a părut interesantă așa că am zis că trebuie s-o scriu neapărat pe blog. Dar uite că timpul a trecut și de publicat așa și nu am publicat-o. Se pare că articolele au și ele un ”termen de garanție” și dacă nu le scrii la timpul cuvenit, își pierd farmecul.

Însă eu mă conduc după o vorbă din popor care zice că nu e cum vrea omul, ci cum vrea… doamna și toate se întîmplă la timpul potrivit. Dar să nu mai lungim vorba și să revenim la povestea noastră. Așadar a fost odată ca niciodată un scriitor nici prea înzestrat, nici lipsit de talent, nici anonim, dar nici foarte cunoscut.

Cărțile sale nu erau tocmai de un succes răsunător așa că își ducea și el existența cum putea. Toate astea pînă într-o zi în care o idee jenială i-a schimbat complet viața. Înainte să vă spun care a fost aceasta cred că ar fi util să vă povestesc nițel despre una din cărțile sale.

E vorba de un roman care avea drept personaj principal o femeie cum găsești numai prin cărți: frumoasă, cinstită și muncitoare, bună la trup și la suflet, dar care nu avea noroc deloc în treburile legate de coraçon. Cartea respectivă, destul de banală de altfel, s-a vîndut mult sub așteptările sale, așa că scriitorul nostru a apelat la un mic artificiu.

Într-o zi de inspirație s-a apucat să scrie un text care i-a schimbat viața și care suna în mare cam așa: bărbat, asigurat financiar, dezamăgit în dragoste, caut o parteneră de cuplu care să mă iubească și să-mi fie alături. Dacă crezi că semeni cu nume personaj din cartea numele romanului său, te rog să-mi scrii neîntîrziat!

După care a trimis acest anunț la zeci de ziare și reviste. În doar cîteva luni, romanul respectiv a atins niște cifre de vînzări uluitoare și în cîțiva ani scriitorul nostru chiar a devenit personajul pe care îl descria în anunț. Anunț care, culmea, l-a și ajutat să-și găsească fata visurilor sale.

Să-mi mai spună acum cineva că o idee nu poate să-ți schimbe viața…

sursă foto

6 Comments

  1. Nu ştiu cartea, dar pot să-ţi spun cît costă halatul 😀

    Apropo, mai era un sistem din ăsta de îmbogăţire rapidă. Ca să devii bogat trebuia să cumperi o carte ce costa o avere.

    Şi după ce o citeai, îţi dădeai seama ca secretul era să vinzi cartea respectivă la cît mai mulţi oameni. Iaca aşa!

  2. Da eu am un cumatru in Afganistan care s-a facut traficant de poezii. Primul traficant de poezii din AF. that’ brilliant!

  3. O idee bine aplicata poate fi de un real folos. Cred a cel mai important lucru atunci cand iti pui in cap o idee este sa fii determinat.

  4. Excelenta idee chiar daca imi aminteste cumva de Alphonse Allais cu schita lui „Unde o sa se opreasca oare publicitatea…”, pe care l-am recitit recent pentru blogul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button