Video, vinuri, vicii

Comediile care mi-au plăcut la festivalul de film Comedy Cluj 2016

comedy-cluj-2016-filme

Dacă te-ai săturat de umorul american și ai chef de ceva diferit de filmele hollywoodiene, am o veste bună pentru tine. Săptămâna trecută în Cluj-Napoca a avut loc festivalul Comedy Cluj care a adus în fața spectatorilor o mulțime de comedii mai puțin cunoscute publicului larg.

E vorba în principal de filme independente, realizate cu bani mai puțini, dar cu mult talent, multă muncă și dăruire, filme care nu pot concura cu cele de peste ocean la capitolul bugete, dar care compensează la capitolul poveste și umor.

Am văzut o parte din ele și vreau să ți le recomand pe cele care mi-au plăcut cel mai mult.  E vorba de 4 comedii cu umor sănătos, numai bune pentru serile posomorâte de toamnă. Găsești mai jos o scurtă descriere, trailer și link spre imdb.

Hunt for the Wilderpeople

E filmul pe care l-am văzut în gala de deschidere și la care am râs cu toți dinții. Comedia prezintă povestea unui puști rebel și a unchiului său adoptiv care decid să se ascundă în pădurea sălbatică din Noua Zeelandă. E o comedie plină de umor și aventură pe care o puteți vedea împreună cu întreaga familie.

Highway to Hellas

O comedie spumoasă despre diferențe culturale și relații interumane. Filmul prezintă povestea unui inspector german care merge în Grecia să verifice dacă creditul oferit de banca pe care-o reprezintă este folosit conform planului.

„Highway to Hellas” a fost distins cu Premiul Publicului în cadrul festivalului clujean. Trailerul cu subtitrări în engleză îl puteți privi aici.

Afacerea Est

O comedie cu accent di pisti Prut realizată de cunoscutul regizor basarabean Igor Cobileanski. Dacă nu ați văzut încă scurtmetrajele realizate de el, vi le recomand cu căldură pe următoarele.

  • Plictis și inspirație link
  • Când se stinge lumina link
  • Sașa, Grișa și Ion link
  • Covorul link

„Afacerea est” prezintă istoria plină de aventuri și suspans a doi cunoscuți din Republica Moldova care încearcă diferite idei de afaceri. Filmul a fost difuzat la gala de închidere a festivalului.

Cum mi-am cunoscut tatăl

E un film care tratează dezinvolt și cu mult haz problema imigrației ilegale. Personajul principal este un băiețel de culoare adoptat de un cuplu de francezi cu numeroase probleme de familie.

Într-o zi acesta întâlnește un imigrant african pe care-l consideră tatăl său, iar acest lucru dă naștere la o întreagă aventură. Filmul a fost lansat în luna septembrie, nu am găsit încă niciun trailer.

P.S. Nu am văzut comedia „Noaptea în care mama la ucis pe tata” care a fost aleasă de juriu ca cel mai bun film al acestei ediții de festival. Voi reveni cu o actualizare la acest articol după ce reușesc s-o privesc. Până atunci, găsiți trailerul aici. Și nu uitați: fără umor, viața e pustiu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button