Video, vinuri, vicii

Ce este Harlem Shake și cum a devenit un fenomen global?

Harlem Shake este un viral ce a apărut la sfîrșitul lunii ianuarie și a devenit deja un fenomen global. La fel ca planking-ul sau Gagnam Style, Harlem Shake se bucură de un succes enorm printre tinerii din întreaga lume care au primit cu brațele deschise noul trend în materie de flash mob-uri.

Inițial Harlem Shake era un dans ce a apărut în 1981 în cartierul Harlem din New York, care avea ca origine un dans etiopian. În mai 2012 muzicianul Harry Rodrigues, nume de scenă Baauer, a lansat o piesă cu același nume care nu s-a bucurat de un succes deosebit pînă la începutul acestui an.

La sfîrșitul lunii ianuarie, piesa a apărut într-un clip în care cîțiva adolescenți costumați în animale dansau aritmic făcînd niște mișcări cu tentă sexuală. Atît piesa cît și filmulețul au adunat milioane de vizualizări.

De la începutul lunii februarie zeci de filmulețe de acest gen au apărut pe internet. În general scenariul este următorul: filmulețul începe pe un fundal obișnuit unde zeci de oameni se comportă normal, cu excepția unui individ care începe să danseze pe ritmul melodiei.

În momentul în care piesa crește în intensitate are loc un declic și toate personajele încep să se miște haotic, fiecare personaj repetînd o mișcare aparte. Atunci cînd am văzut primul video Harlem Shake, am reacțional cam așa, desigur, s-ar putea ca unii din voi să reacționeze și așa.

Între timp zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună în grupuri și dansează pe ritmurile lui Baauer, făcînd din Harlem Shake un fenomen global care cîștigă din ce în ce mai mulți adepți. Steaua Gagnam Style e pe cale să apună, noua senzație este Harlem Shake.

6 Comments

 1. Nu stiam de Harlemu asta pina acum, e absolut stupid! 😀 dar asa hilar 😀 Mie mi’a placut ceva Army Style, acuma vazt pe youtube. Zici ca is desene de H. Bosch. 😀
  is foarte haioase, cum reusesc sa fie asa seriosi?
  Mersi Omulealb, am mai invatat ceva azi. Nu faceti si voi la serviciu?

  P.S Ce e aia Gagnam?

 2. Vaaai, Lavinia! Să nu-mi zici că nu ai auzit de Gagnam Style! Cum ai reușit? Spune-mi și mie te rog care e secretul 😀
  Gagnam Style e cea mai celebră piesă de anul trecut, a adunat 1 miliard de vizualizări pe Youtube.
  Dacă vrei să intri în rînd cu lumea, dă un click aici

 3. A, deci aia e G.Style – ca nu stiu sa il scriu. Am vazut clipu odata. O data.
  Da care e hype-u? adica care’i faza, de ce’i asa de curtat?…
  Aia e o prostie, Harlem S. e distractiv.
  No, nu stiu, zic si io, nu dati cu chietre. 🙂

  Mersi de aducere la pulsu lumii. 😀
  Mai trec p-aci frecvent, mai aflu si io una alta.

  V’am pupat, o zi splendida sa aveti cu totii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button