Video, vinuri, vicii

Apariții misterioase în Munții Gutâi din județul Maramureș

Rooster's Peak MaramuresDuminica trecută vietățile din Munții Gutâi, județul Maramureș, au fost tulburate de niște apariții neobișnuite. E vorba de niște bipezi umanoizi care și-au făcut intrarea pe neprins de veste în sînul generos al naturii.

Prezența acestora a fost suportabilă în primele ore pînă animalele cu două picioare au atins vîrful Creasta Cocoșului, după care parcă s-a dezlănțuit iadul. Cîțiva bipezi s-au cățărat pe pisc și au început să zbiere în depărtare făcînd concurs la numărul de ecouri.

Alții au început să se hîrjonească și să se trîntească prin zăpadă ca apucații. La coborîre a fost o debandadă totală, pentru că umanoizii s-au apucat să alerge la vale ca scăpătații înotînd prin troiene de omăt și stîrnind zeci de fuioare argintii care zburau în toate părțile ca niște artificii.

”După incendiile din vara trecută, a venit pe capul nostru altă urgie” s-au speriat căprioarele. ”Ne-au năvălit sălbăticiunile” și-au zis caprele de munte cu ochii cît cepele. ”Dă Doamne să apucăm primăvară” au tresărit în bîrlog urșii, și-au făcut o cruce în somn și s-au întors pe cealaltă parte.

Lupii au fost de departe cei mai calmi observînd creaturile ciudate din depărtare. În cele din urmă a venit înserarea și o ceață densă a învăluit împrejurimile. Norii deși au adus cu ei o ninsoare molcomă și în Munții Gutâi din Maramureș lucrurile au revenit la normal.

foto de Florin Bran

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button