In web we trust

Vine Vinerea Neagră – de la Black Friday la Cyber Monday

… știți voi – ziua aceea care ne întunecă mințile și ne golește cardurile, ziua în care ne dăm coate și ne bulucim mai ceva ca pe vremuri. E Vinerea Neagră – evenimentul care deschide sezonul cumpărăturilor de iarnă în care majoritatea magazinelor scad prețurile și ne îmbie cu oferte care mai de care.

Evenimentul a fost preluat evident din Statele Unite unde Black Friday este un adevărat fenomen. La noi lucrurile nu s-au așezat încă așa de bine, pentru că firmele din business-ul românesc mai au de învățat ce înseamnă cu adevărat reducerile de preț.

Semnele însă sînt bune și, avînd în vedere succesul de anul trecut, ne așteptăm ca și vinerea de 23 noiembrie 2012 să aducă cifre record de vizitatori, site-uri indisponibile, servere care nu mai fac fața și stocuri epuizate încă de la primele ore ale dimineții.

Cumpărătorul român a mai prins la minte și a învățat din experința din 2011, timp în care a pus la ciorap niște bănuți pentru vinerea neagră. Încercînd să atragă o parte din clienții dornici de cumpărături, multe magazine au venit cu reduceri semnificative cu o săptămînă înainte.

Ceea ce nu știați probabil este faptul că la majoritatea magazinelor online ofertele de Black Friday vor fi valabile pe toată durata weekend-ului, iar luni se va da startul la Cyber Monday – o zi în care unele magazine vor oferi reduceri pentru comenzile efectuate pe internet.

Printre magazinele care și-au anunțat prezența la Vinerea Neagră se numără: eMag.ro (link affiliat), PCgarage, Altex, Flanco, F64, Koyos, Evomag, Domo, Zorile ș.a. Așadar ochiul ager și deciziile rapide vă pot aduce în acest weekend reduceri semnificative.

Să-i dăm bice la clice! Spor la cumpărături!

sursă foto

6 Comments

  1. La noi Black Friday se bazeaza in cea mai mare parte tot pe cumparaturi online ca si Cyber Monday.

  2. De accord, Andrei. Dar există oferte şi în magazinele fizice. De exemplu Altex a oferit 20% reducere sub formă de voucher.

  3. hai mai u kiar nu potzi intzalege k vremurile sa-u schimbat shi limba romana deodata ku ele?! … Lasand gluma la o parte, nu-i decat un pas de la „kiar” la „sa-u schimbat” si alte greseli la fel de grave. Ma bucur sa vad ca mai sunt unii care iau atitudine 🙂

  4. Cuvantul „reducere” si conceptul de Black Friday in magazinele fizice de la noi are o alta definitie: profit mai mic. Cand dai un voucer de 20% in/de (nu stiu cum e corect) Black Friday, se cheama ca ai scazut marja de profit la 25% in loc de 45%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button