In web we trust

3 metode prin care poți susține presa liberă din România

Avem nevoie de presă independentă acum mai mult ca niciodată. Dacă citești acest articol, bănuiesc că nu mai e nevoie să te conving de acest lucru. Majoritatea covârșitoare a portalurilor de știri românești sunt subordonate politic. Aceasta e vestea proastă.

Vestea bună e că în ultimii ani au apărut câteva grupuri independente care reușesc să facă jurnalism de calitate. Iată 3 portaluri pe care le urmăresc zilnic și pe care vi le recomand cu toată încrederea.

PressOne – fac presă onestă, obiectivă și profesionistă. Au sediul în Cluj, abordează o varietate mare de teme și au un newsletter excelent la care vă puteți abona. Eu îmi încep fiecare zi cu el.

Recorder – cea mai relevantă platformă de video-jurnalism din România. Materiale făcute cu pasiune și curaj, puse în serviciul public. Au niște reportaje video cutremurătoare care surprind excelent realitatea românească.

G4Media – publică studii, cercetări, analize. Susțin libertatea presei prin diverse programe. Grupul funcționează ca organizație non-profit, iar banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt destinați integral finanțării proiectului.

Oamenii aceștia se încăpățânează să facă jurnalism onest, să scrie curat și frumos într-o perioadă în care majoritatea grupurilor de presă s-au cancanizat în continua alergare după breaking news.

Fiind inițiative independente, au nevoie de ajutorul nostru pe a se dezvolta și pentru a continua să existe. Iată 3 metode prin care îi putem ajuta.

1. Distribuie-le articolele! Citește-i zilnic, dă-le like și distribuie-le articolele. Recomandă-i prietenilor și cunoscuților. Cu cât materialele lor ajung la mai multă lume, cu atât mai bine.

2. Redirecționează 2% din impozit! Tot ce trebuie să faci este să descarci și să completezi un formular pe care-l depui la administrația fiscală de care aparții (mai ai timp până în 15 martie). E un efort minim cu impact important.

3. Donează bani recurent! Știrile de calitate înseamnă muncă, timp și resurse. Dacă vrei să ai parte de jurnalism de calitate, încurajează munca acestor oameni printr-o donație, preferabil una recurentă.

Iată paginile unde puteți susține cele 3 publicații.

Susține PressOne | Susține Recorder | Susține G4Media

Eu am început să donez în acest an și privesc acest lucru ca pe investiție. Informația de calitate înseamnă putere, iar un cetățean informat și implicat este mai greu de prostit și de manipulat. În fond, dacă plătim pentru curent, gaz, internet și televiziune, de ce nu am plăti și pentru știri corecte și echidistante?

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button