In web we trust

Domeniul filelist.ro a fost sechestrat de autoritățile române

Cel mai mare site de torrent din România nu mai poate fi accesată pe filelist.ro Domeniul figurează ca fiind sechestrat de către autoritățile române. Site-ul a fost relocat de către administratori pe un domeniu cu extensia .io în loc de .ro

Iată comunicatul de pe prima pagină a portalului.

„Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp. Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate masurile posibile pentru protejarea userilor. Însemnând că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protecție și criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

Ținem foarte mult la siguranța si anonimitatea utilizatorilor noștri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoștință nicio acuzație și vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noștri la libera exprimare și comunicare”.

Administratorii au anunțat trecerea la domeniul .io încă din 12 aprilie. Încă nu e clar ce se va întâmpla mai departe. O eventuală închidere a FileList din partea autorităților ar însemna închiderea celei mai mari comunități de torrent din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button