In web we trust

Când reinstalezi Windows-ul după 5 ani

N-am mai făcut o reinstalare de Windows de vreo 5 ani. Sau poate mai mult. Nu știu sigur, pentru că nu îmi aduc aminte când l-am instalat ultima dată. Ce știu e faptul că laptopul meu a început să scârțăie de ceva timp.

Un IT-st cu un computer ce se mișcă în reluare e ca un cizmar care umblă cu papucii rupți, ca un mecanic căruia îi bate motorul, ca un curier căruia i s-a descărcat telefonul. În fine, ați înțeles. Nu-i bine deloc.

Ieri am decis că a venit momentul și am început să fac curățenie pe desktop. Pentru că, atunci când trebuie să-ți reinstalezi Windows-ul, pregătirile durează uneori mai mult decât procesul în sine.

Dacă ești o persoană foarte ordonată, probabil că ecranul tău e mai gol ca un supermarket după sărbători. Noi ceilalți, însă, ținem pe el tot felul de lucruri: poze, documente, foldere în care sunt alte fondere, schițe, tot felul de lucruri de care nu ai nevoie neapărat, dar pe care îți pare rău să le ștergi.

După vreo oră de muncă, am redus fișierele de pe desktop la jumătate. Apoi n-am mai avut răbdare, le-am mutat pe toate într-un folder pe care l-am numit sugestiv Desktop și am dat să-l copiez pe o altă partiție, într-un loc sigur.

Mare mi-a fost mirarea când am găsit în acel loc încă 2 alte foldere cu același nume: Desktop 1 și Desktop 2. Mi-a fost frică să mă uit ce e în ele, am copiat folderul meu cu numele Desktop 3 și am ieșit repede de acolo.

O oră mai târziu aveam deja sistemul instalat, toate programele puse la punct și ecranul curat lună, gata să găzduiască o altă suită de poze, documente, foldere în care sunt alte fondere, schițe și tot felul de lucruri.

Seara am avut prima ploaie din acest an cu fulgere și tunete. Coincidență? Nu cred. Și, dacă tot sunt pe val, cred că mă apuc și de computerul soției.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button