In web we trust

Dave Caroll a învins o corporație aeriană cu un cântec

Cum poți transforma un eveniment nefericit în șansa vieții tale

Dave Caroll e un interpret canadian de muzică country. Acum 14 era puțin cunoscut. Lucrurile însă s-au schimbat mult după un incident nefericit pe care l-a avut cu compania aeriană United Airlines.

În 2008, cântărețul a zburat cu United Airlines spre Halifax împreună cu trupa sa.  În timpul escalei din Chicago Dave a observat că niște angajați ai aeroportului le aruncau bagajele și instrumentele muzicale în cala avionului fără să-și bată capul că ar putea sparge ceva.

După ce și-a recuperat bagajele, temerile sale s-au adeverit. Chitara sa Taylor era spartă. Dave a reclamat incidentul la United Airlines, a primit însă o serie de răspunsuri evazive. Timp de nouă luni Dave a încercat să obțină despăgubiri de la compania aeriana care a refuzat pur și simplu să-și asume responsabilitatea pentru  accident.

United Breaks Guitars” (United strică chitarele)

Așa că Dave Carroll a compus trei piese satirice despre experiența sa cu compania aeriană – o trilogie pe care denumit-o „United Breaks Guitars” (United strică chitarele).

Povestea a fost prezentată pe un ton amuzant și creativ și a prins imediat la public. Primul videoclip a adunat milioane de vizualizări, a devenit rapid viral și a atras atenția mass-mediei și a publicului larg. Acest lucru a pus presiune pe United Airlines.

În cele din urmă, compania a răspuns la această reacție și i-a oferit lui Dave o compensație pentru chitara sa avariată, dar imaginea lor a fusese deja afectată considerabil. Dave a pierdut o chitară, dar a câștigat mult mai mult.

  • Proprietarul Taylog Guitars l-a contactat personal și i-a oferit două chitări și accesorii pentru concerte
  • Dave a câștigat multă popularitate, muzica sa a devenit mult mai cunoscută ceea ce a adus mai multă lume la concerte.
  • Cântărețul a început să fie invitat la diverse evenimente și conferințe în calitate de speaker pentru a-și spune/cânta povestea
  • Unele firme l-au invitat pe Dave să povestească cu specialiștii săi de relații clienți.
  • În 2012 Caroll a publicat o carte cu titlul „United Breaks Guitars: The Power of One Voice in the Age of Social Media”

Banii pe care i-a primit drept despăgubire (în cele din urmă) de la compania aeriană au fost direcționați pentru caritate. Cazul lui Dave Carroll a devenit un exemplu notabil de puterea pe care o poate avea un individ sau un grup mic în a atrage atenția asupra practicilor incorecte ale corporațiilor, prin utilizarea creativității și a mediului online.

În concluzie, povestea lui Dave Carroll cu United Airlines a evidențiat modul în care o experiență negativă a unui pasager a putut fi transformată într-o mișcare de amploare, subliniind importanța serviciului clienți și a relației cu publicul în era digitală.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button