In web we trust

Blogul meu are 1 viteză în plus de când e găzduit de Hostriver

Pe Flaviu Butean l-am cunoscut la o conferință pentru bloggeri în care ne-a făcut o prezentare despre SEO. Am povestit puțin după și am rămas conectați pe Facebook. Luna trecută ne-am întâlnit și am povestit despre Hostriver – firma sa de hosting.

Mi-a povestit despre echipa sa, despre ceea ce-i diferențiază pe piață și mi-a propus să testez unul din pachetele de hosting pe care le oferă. Am fost reticent la început. Eu eram client vechi la o altă firmă și eram destul de mulțumit de serviciile lor. Totuși, am decis să-i dau șansă.

Cum a decurs mutarea

Migrarea la Hostriver a decurs rapid și fără probleme. Flaviu s-a ocupat de backup, mutarea fișierelor și configurarea blogului pe noul server.

Migrarea la Hostriver este gratuită, iar dacă plătești pentru minimum 6 luni, primești 6 luni cadou de bun venit și ai 45 zile în care poți să te răzgândești.

De ce am ales Hostriver

În primul rând pentru că au servere foarte performante de tip Dell PowerEdge R640 (lider de piață în ultimii 2 ani) și tehnologie de ultimă generație. Serverele Hostriver se află într-un data center GTS performant din Cluj-Napoca.

Am ales Hostriver pentru că au servere foarte performante, pentru că au pachete optimizate pentru site-urile făcute cu Wordpress și o o echipă de suport profesionistă și prietenoasă.

În al doilea rând, pentru că au pachete speciale pentru site-urile făcute cu Wordpress (cum e blogul meu). Acestea folosesc hardisk-uri SSD și tehnologii moderne de caching. Și acest lucru se simte la viteza de încărcare a site-ului.

În al treilea rând, fiindcă au o echipă de suport profesionistă și prietenoasă care răspunde rapid solicitărilor. Și pentru că sunt dispuși să te ajute și să-ți ofere recomandări chiar dacă problema pe care o ai nu ține neapărat de găzduire.

Rezultatele pe care le-am văzut

Diferența a fost, într-adevăr semnificativă. Site-ul mele se încarcă aproape instant pe computer și se mișcă mult mai rapid pe mobil. Diferența a fost așa de mare, încât am decis să-mi mut și celelalte proiecte la Hostriver. Rezultatul mutării a fost reflectat și în rating-ul pe care îl oferă Google pe Pagespeed Insights.

După mutare am primit 10 puncte în plus la încărcarea pe desktop. Cu Hostriver am un Speed index de 1.3 secunde și un scor de 95 de puncte din 100.

Scorul mai scăzut pe mobil se datorează faptului că tema pe care o folosesc e veche și nu are versiune de mobil (folosesc o opțiune a plugin-ului Jetpack pentru a simula versiunea de mobil). În viitorul apropiat intenționez să-mi schimb tema cu una mai modernă și voi rezolva și această problemă.

Acestea au fost concluziile mele după 1 lună. Pachetul pe care-l am este WP-Start.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button