In web we trust

Trimite parlamentarii la muncă

Canalul de televiziune Publika.md a inițiat o petiție foarte interesantă a cărei scop este să oblige parlamentarii moldoveni să respecte Regulamentul Parlamentului, potrivit căruia aleşii poporului sunt obligaţi să fie prezenţi la lucrările Legislativului.

Punctele principalele ale petiției sînt următoarele:

– Vrem ca deputaţii să NU poată lipsi de la şedinţe decît justificat. În cazul absenţelor nemotivate, dorim ca deputaţilor să le fie recalculate salariile proporţional cu prezenţa la serviciu.

– Vrem ca, atunci cînd lipsesc nejustificat de la muncă, deputaţii să fie obligaţi să renunţe la toate avantajele ce decurg din funcţia ocupată.

Pînă la urmă cerințele petiției sînt de bun simț – pe mine nu mă plătește nimeni dacă lipsesc nemotivat de la serviciu, de ce ar trebui să fie parlamentarii o excepție?

Știm cu toții că pentru un deputat salariul constituie doar bani de buzunar, din altă parte vine grosul.Totuși, e vorba de principiu, iar principiul spune clar – nu vii la muncă, nu ești plătit. Pînă acum petiția a fost semnată doar de 3638 persoane. De aceea vă îndemn să susțineți petiția Publika.md!

Cred că o să fiți de acord cu mine, o astfel de inițiativă ar prinde bine și în România.

One Comment

  1. Folos din sedintele lor… ba fac intrerupere pe trei ore ba jumate din timp se batjocoresc unul pe altul ba se duc pe doua saptamani in concediu electoral.

    Hadarca e om bolnav, a lipsit „motivat” jumate din sesiuni, mai bine ar sta acasa pe cuptor si ar lasa cineva mai tinerel sa lupte cu fantomele tineretei lui zbuciumate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button