In web we trust

Pricoke, Ignatul și reducerile de pe marketonline.ro

… sau cum a scăpat Pricoke de tăiere de Ignat Day

Cu vreo două luni înainte de Ignat, tatăl lui Ionuţ a chemat acasă doi vecini şi au început să discute în faţa cocinei lui Pricoke despre şoric, tobă şi kilograme. Ionuț a sărit ca ars.

Asta pentru că de mai bine de un an o prietenie neobişnuită se legase între el, fiul veterinarului, şi Pricoke, fiul scroafei eroine Izaura. Totul a început în momentul în care Ionuț şi-a ales drept animal de companie un godac rozosin cu pete negre. Aşa ceva nu se mai văzuse şi gura lumii a început să turuie mai ceva ca oloiniţa de lîngă baltă.

Ionuț fusese întotdeauna diferit de ceilalţi copii din sat, asta o ştia toată lumea. Preocupările sale erau clasificate de consăteni drept ne-sănătoase şi profund ne-gospodăreşti. În timp ce alţi copii se jucau cu căţei, pisoi sau mînji nărăvaşi, fiul veterinarului îşi petrecea timpul cu un purcel.

Îi dădea de mîncare, îi vorbea duios şi uneori îl scotea la plimbare în lesă. Pricoke îi răspundea recunoscător cu grohăieli de plăcere cînd era scărpinat pe spate şi guiţaturi tînguitoare atunci cînd Ionuţ nu era prin preajmă. Asta depăşea orice normă. Relaţia trebuia întreruptă cu orice preţ.

”Porcul e crescut ca să fie tăiat” îi replica invariabil capul gospodăriei fiului şi soţiei sale atunci Ionuţ încerca să-l convingă să-i lase prietenul în viaţă. Au urmat rugăminți, promisiuni care mai de care şi lacrimi de jale – însă nimic nu era în stare să-l înduplece pe tatăl său care avea o reputaţie de apărat în faţa satului.

Ionuț a intrat într-o depresie cumplită. Avea note slabe la şcoală, nu mînca mai nimic şi îşi petrecea aproape tot timpul liber lîngă cocina godacului său drag care între timp se transformase într-un porc mare şi falnic.

”Tată, ştiai că mîine este Ignat Day?” îl întrebă Ionuţ pe tatăl său pe 19 decembrie. ”D-da, cum să nu ştiu” îi răspunse el mirat. ”Păi află că nu doar la noi, ci şi pe internet. Am aflat că mîine şi doar mîine un magazin de pe internet va avea oferte speciale la toate produsele… inclusiv la televizoare”.

Abia atunci înţelese veterinarul unde bate feciorul său, dar era deja prea tîrziu. Plamele îi începură să transpire, picioarele îi bontăneau pe podea a nerăbdare. ”…şi la televizoare zici?” întrebă el mai mult pentru sine. Vedeţi voi, pe lîngă faptul că era veterinar şi tatăl lui Ionuț, gospodarul familiei mai era şi un mare microbist.

Familia dispunea însă de un singur televizor, iar soarta crudă făcea ca mai toate meciurile să se suprapună invariabil ca oră cu serialul preferat al soţiei sale. Iar cînd vine vorba de seriale, cu femeile nu e de glumit. Aşa că gospodarul casei visa de multă vreme în secret la un televizor care să fie numai al său.

„Ce-ar fi ca mîine să tăiem preţurile pe marketonline în loc să tăiem porcul acasă?” începu fiul său cu o voce dulceagă. „Imaginează-ţi cum ar fi să poţi privi la vară campionatul european fără să fii deranjat. În plus, am putea cîştiga chiar şi un porc pentru Crăciun”.

Te-aş ajuta eu să faci comanda pe internet. Bineînțeles ar trebui să faci şi tu ceva pentru mine. De exemplu să-l mai laşi în pace pe Pricoke măcar… încă un an” îi propuse Ionuț şiret. A doua zi, de Ignat, tatăl şi fiul s-au trezit cu noaptea în cap, s-au aşezat în faţa computerului şi au început să studieze ofertele de pe marketonline.ro

Paginile, specificaţiile şi produsele zburau prin faţa ochilor. Orele au trecut pe neobservate şi cînd s-au dezmeticit, soarele era deja sus pe cer. A doua zi curierul le-a bătut la uşa şi le-a pus în braţe ditamai televizorul.

De bucurie capul familiei a scos un ulcioraş de vin din butoiul rezervat pentru sărbătorile pascale şi a cinstit toţi vecinii. Asta după ce l-a acceptat pe Pricoke ca membru de familie cu drepturi parţiale. Uite aşa a scăpat Pricoke de tăiere de Ignat.

sursă imagine

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button