Jurnal de tătic: primele 7 luni cu Ilinca
De la articolul meu precedent despre Ilinca la 2 luni, s-au întâmplat câteva lucruri importante. Fetița noastră a scăpat de colici și și-a dublat greutatea. Acum poate sta singură în fund, iar ieri a început să-i crească primul dințișor.
Cel mai bun remediu pentru colici
La Ilinca durerile abdominale au încetat după 3 luni și jumătate (cam 15 săptămâni). A fost prima mare încercare pentru ea ca bebeluș și pentru noi ca părinți. Acum e mai puternică, iar noi puțin mai pregătiți, plus câteva riduri și fire cărunte, dar asta e o altă poveste.
Cel mai bun remediu pentru colici este răbdarea. În cele din urmă totul se reduce la asta – să fii alături de copilul tău când îl doare și să treceți împreună prin această încercare.
Din această experiență am învățat că cel mai bun remediu pentru colici este răbdarea. Le-am încercat și pe celelalte: picături, masaj, comprese etc. În cele din urmă totul se reduce la asta – să fii alături de copilul tău când îl doare și să treceți împreună prin această încercare.
Motorașul cu lăptic
Ilinca are piciorușe foarte energice și active. Practic, pedalează din ele tot timpul, uneori și prin somn, dar mai ales atunci când este bucuroasă sau entuziasmată. De cele mai multe ori le agită așa de tare încât îi sar ciorapii din picioare.
Ilinca e un motoraș cu lăptic care transformă laptele mamei în gângurit, zâmbete și o mișcare continuă din piciorușe.
Bunicul din partea mamei speră că o să devină dansatoare, eu abia aștept să o învăț să se dea cu bicicleta. Până una-alta, Ilinca e ca un motoraș cu lăptic care transformă laptele mamei în gângurit, zâmbete și o mișcare continuă din piciorușe.
Din culcat în șezut
Prin luna a 5-a, fetița noastră a început să stea în fund. La început nesigură, apoi din ce în ce mai bine. Astăzi aproape că nu mai vrea să stea culcată și e curioasă să descopere lumea din poziție verticală. În 5 luni, Ilinca și-a dublat greutatea (pe care o avea la 2 luni) și a ajuns la 8 kg.
Probabil că în această lună vom spune adio balansoarului (care ne-a fost foarte util). Și, ca să nu fie casa prea goală, l-am înlocuit deja cu o altă noutate – un scăunel cu o măsuță specială la care stă când luăm masa, plus un meniu la fel de special.
După ce termină de mâncat Ilinca, meniul ei poate fi regăsit din belșug pe hăinuțe, pe mobilă și pe podea.
Am început diversificarea
Luna aceasta am început diversificarea cu avocado, broccoli și sparanghel, așa cum fac românii din cele mai vechi timpuri 😀 Apoi am trecut la alte fructe și legume. Fetița, însă, nu se grăbește la mâncat și se uită la toate acestea ca la o ciudățenie interesantă.
La această etapă, tot laptele mamei este baza. Așa că la masă Ilinca mai mult se joacă decât mănâncă și trebuie rugată până înghite ceva. Deocamdată statistica este următoarea: pentru fiecare bucățică mâncată, împrăștie 10.
Astfel, după ce termină fetița de mâncat, meniul ei poate fi regăsit din belșug pe hăinuțe, pe mobilă și pe podea. E ca și cum ea ar vrea să se asigure că legea gravitației funcționează de fiecare dată. Așa că, dacă ne întâlnim prin oraș și vedeți că avem resturi de mâncare pe haine sau prin păr, să nu ne-o luați în nume de rău.
I-am examinat gurița și am văzut un vârf de incisiv pregătit să iasă la lumină. Am ajuns la o nouă etapă majoră: creșterea dinților.
Primul dințișor
De câteva zile, Ilinca a început să saliveze abundent și să plângă din senin. I-am examinat gurița și am văzut un vârf de incisiv central pregătit să iasă la lumină. Suntem entuziasmați și îngrijorați deopotrivă. Se pare că am ajuns la o nouă etapă majoră: creșterea dinților.
Așa că înmulțim cu 2 răbdarea care ne-a rămas după ce-am scăpat de colici și ne pregătim de o nouă încercare. Viața e foarte palpitantă când ai copii 😊