Jurnal de bord

Lionel Messi strălucește în SUA și devine cel mai titrat fotbalist din istorie

Messi a impresionat microbiștii cu un gest superb la festivitatea de premiere din Cupa Ligii

Leo Messi trăiește o perioadă extraordinară în cariera de fotbalist. La finalul acestei veri starul argentinian a optat pentru un transfer neașteptat la Inter Miami, o echipă fondată în 2018 fără prea multă istorie și tradiție și fără vreun trofeu în palmares.

A decis să meargă în fotbalul american în defavoarea echipei sale de suflet FC Barcelona, care se confruntă cu mari probleme financiare. Messi a decis că nu mai poate trece peste o altă eventuală trădare din partea Barcelonei, care nu i-a putut înregistra prelungirea contractului în vara lui 2021.

În același timp, a refuzat un salariu de trei ori mai mare în campionatul arab și a decis să înceapă un nou proiect într-un nou campionat alături de foștii săi coechipieri și prieteni de la Barça – Sergio Busquets și Jordi Alba, sub comanda lui Tata Martino care i-a mai fost antrenor atât la FC Barcelona, cât și la naționala Argentinei. Și ce aventură nebună!

Messi a debutat pentru Inter Miami pe 22 iulie în Cupa Ligii din postura de rezervă. A marcat un gol spectaculos din lovitură liberă în ultimul minut al partidei contra celor de la Cruz Azul, aducând astfel prima victorie pentru echipa sa din ultimele luni.

Pentru Inter Miami League Cup este primul trofeu din istorie, iar pentru Messi este al 44-lea. Argentinianul a devenit astfel cel mai titrat jucător din istoria fotbalului (la egalitate cu Dani Alves, fostul său coechipier de la Barcelona).

A preluat banderola de căpitan, a marcat apoi gol(uri) în fiecare meci în care a jucat, conducându-și echipa spre primul trofeu din istoria clubului. Inter Miami a trecut de Atlanta United, Orlando City, FC Dallas, Charlotte, Philadelphia și Nashville.

Finala contra celor de la Nashville a fost intensă, s-a terminat 1-1 în timpul regulamentar și s-a decis la loviturile de departajare. A fost nevoie să execute toată echipa penalty-uri pentru a decide câștigătoarea. Drake Callender, portarul echipei din Miami, a transformat ultima lovitură și a apărat-o apoi pe cea trimisă de portarul advers, aducând astfel trofeul la Inter.

Cifrele lui Messi în fotbalul American sunt deja impresionante: 10 goluri în 7 meciuri jucate, titlul de cel mai bun marcator și cel mai bun jucător în Cupa Ligii. Au fost goluri din lovitură liberă, goluri marcate în urma combinațiilor cu Jordi Alba similare cu cele din perioada de glorie a Barcelonei. Dacă ești puțin nostalgic după perioada de aur a Barçei, cred că merită să urmărești parcursul celor de la Inter. Eu așa fac 😊

La finalul partidei care le-a adus primul trofeu, Messi a fost purtat pe brațe de coechipieri, după care a făcut un gest frumos. L-a chemat pe fostul lider de vestiar al echipei, Gregore da Silva, care nu a mai jucat din luna martie din cauza unei accidentări, i-a pus pe braț banderola de căpitan și a ridicat împreună cu acesta trofeul. La festivitatea de premiere League Cup, Messi a demonstrat că are un caracter pe măsura geniului său fotbalistic.


Sursă foto 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button