In web we trust

Doamne, apără-mă de Candy Crush Saga și de alte jocuri online :)

jocuri-onlineFacebook a încetat demult să fie doar un loc în care poți vedea ce mai fac prietenii tăi, pe unde au mai fost și cu cine s-au mai pozat. De vreo cîțiva ani Facebook a devenit un portal pe care poți să te joci și Doamne, știu că nu duce deloc lipsă de clienți în acest sens.

Eu nu am fost niciodată un gamer. Cu excepția anilor de liceu și de studenție în care mai băgam cîte un Quake, un Counter Strike sau un Star Craft în rețea, patima jocurilor m-a cam ocolit. Au cochetat și eu la un moment dat ca tot omul cu Diablo și Heroes.

La recomandarea unui prieten mi-am încercat mîna chiar și cu universul Entropia – un joc bazat pe economie reală unde banii pot fi transformați în monedă virtuală și invers. Dar după ce mi-am satisfăcut acest mic capriciu jocurile și-au pierdut orice farmec pentru mine.

Poate din cauza că aveam vreo 10 alte hobby-uri care îmi solicitau atenția. Acum 2-3 ani am avut totuși o derapaj în momentul în care m-a invitat cineva să-mi fac o fermă în FarmVille.

Au urmat cîteva luni în care m-am transformat in agricultor virtual: sădeam roșii și castraveți, mergeam la arat și la semănat, dădeam de mîncare la animale și orătănii. Eram în stare să-mi pun ceasul să sune la 2 noaptea ca să culeg mazărea.

În cele din urmă am renunțat la joc și am decis să nu mai repet isprava în viitorul apropiat. Piața jocurilor online a început însă să crească exponențial. Odată cu succesul răsunător al Candy Crash Saga lumea parcă a luat-o razna.

Oamenii din toate colțurile lumii stau ore în șir pe computer, telefon sau tabletă ca să combine biluțe și să treacă nivelul. Pînă și mama mea s-a molipsit de această ”boală”. Nu judec pe nimeni. E treaba fiecăruia ce face cu timpul său.

Rugămintea mea însă este să nu-mi mai trimiteți invitații la jocuri. Fie ca e vorba de jocuri cu bile, cu mafioți, cu tancuri sau jocuri violetta – nu mă interesează! Oricît faine ar fi!

Doamne, apără-mă de Candy Crush și alte jocuri online și nu mă duce în ispită!

Sursă foto

3 Comments

  1. Nu inteleg ce vad astia interesant la jocurile de pe facebook. o mare porcarie. pe astia dependenti de metin, samp si altele parca-i inteleg, dar pe astia cu jocurile lor tampe de pe facebook…deloc. o porcarie imensa!

  2. Lumea se joaca iar altii incaseaza bani frumosi din asa ceva,caci industria jocurilor este ca si cea cinematografica,trebuie sa lansezi ceva foarte bun ca sa iti scoti investitia si sa rulezi pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button