Cum stau românii pe Google

Google a implementat de ceva vreme un sistem prin care oferă sugestii de căutare în funcție de cuvintele sau literele introduse. Aceste sugestii sînt oferite pe baza celor mai frecvente căutări efectuate pe acest motor de căutare.

Știam că românii au o reputație proastă în lume, una nemeritată după părerea mea, dar nu credeam că lucrurile stau chiar așa de rău. Se pare că nici măcar noi nu avem o părere bună despre noi înșine. Puteți găsi mai jos sugestiile de căutare oferite de Google în 6 limbi diferite pentru sintagma ”românii sunt…”

Și mai surprinzător este faptul că sugestiile oferite de Google sînt negative mai pentru toate națiunile. Dacă nu mă credeți, faceți o căutare pentru americani, francezi, ruși etc. Oare care să fie explicația pentru acest fenomen?

3 Comentarii

 1. Dupa cum spui chiar tu, sugestiile oferite de Google au la baza termenii cheie cel mai frecvent cautati… deci nu e vorba de rautate gratuita din partea Google ci rautate gratuita din partea unor oameni de diferite natii si limbi care mai degraba vor sa afle ceva de rau decat ceva de bine. Astept cautarea cu “romanii sunt amuzanti, inventivi, harnici, etc…”

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. De acord Alina. Uite că a venit și inițiativa ca răspuns la acest fenomen http://www.romaniisuntdestepti.ro/

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Stati linistite ca nici alti nu sunt mai buni , fiecare padure cu uscaturile ei !!!!!!

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks/Pingbacks

 1. Schimbă imaginea României pe internet! | Andrei Albu - [...] din păcate imaginea românilor este la fel de proastă și pe internet [...]
 2. Românii sunt deștepți | INconstantIN's INternet - [...] începe aici, deși, unii uită să citeze sursele [...]

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *