Ofuri cotidiene

Cum salvăm Grecia de la faliment

grexit-referendum

Luna trecută britanicului Thom Feeney i-a venit o idee năstrușnică: tot tărăboiul acesta legat de Grecia începe să fie… plictisitor, a spus el. Nici economiștii și nici miniștrii n-au reușit să găsească o soluție la această problemă.

În Europa locuiesc aproximativ 500 milioane de oameni. Ce-ar fi ca fiecare să doneze 3 euro pentru a salva Grecia de la faliment? După care a pus pe picioare o campanie de strîngere de fonduri.

Scopul ei este să adune 1.8 miliarde de euro. Nici mai mult, nici mai puțin. Campania a început acum 8 zile și a strîns pînă în prezent aproape 2 milioane de euro, majoritatea donațiilor fiind din Spania, SUA, Franța, Germania și UK.

În schimbul unei donații, poți primi o carte poștală de la Alex Tsipas (nu știu de ce ar vrea cineva așa ceva), o salată grecească, o sticlă de vin sau de ouzo. Un alt ONG strînge bani pentru familiile afectate de criză.

Conform site-ului unii greci au ajuns să dea foc la mobilă sau cărți pentru a se încălzi. Ce barbarie! Asta se întîmplă într-o țară în care majoritatea caselor nici nu au sisteme de încălzire. Poate pentru că la ei e… cald tot anul 🙂

Între timp grecii au spus un NU ferm măsurilor de austeritate propuse de FMI și au ales să meargă mai departe cu același guvern populist care a reușit deja să-i scoată din UE. Și nici nu-i poți învinui.

Dacă în 2009 se făcea un referendum la noi, credeți că românii ar fi votat să li se scadă salariile? De asta nici nu ne-a întrebat nimeni. Pe de altă parte nimeni nu-și bate capul că Rep. Moldova este exact în aceeași situație.

Anul trecut rușii au delapidat de la Banca Națională peste 1 miliard de euro. Așa că acum țara e în prag de faliment. Nimănui nu-i pasă, pentru că în democrație toți suntem egali, dar unii sunt mai egali decît alții.

Oare dacă aș face o campanie similară pentru Rep. Moldova cîți bani s-ar strînge?

Sursă foto

2 Comments

  1. Ok, ii scapi de datorie…si apoi ce faci … ii imprumuti din nou?… Problema lor cea mai mare nu e datoria uriasa, ci faptul ca nu fac suficient de multi bani ca sa isi poata sustine pensiile si salariile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button