Ofuri cotidiene

De ce a votat Austria împotriva intrării României în Schengen

Mare dramă și dezamăgire la nivel național. Nu ne vor austriecii și olandezii în zona Schengen. Să privim, totuși, partea plină a paharului. Doar Austria și Olanda au votat împotrivă. Ceilalți au votat pentru. Suntem într-o ipostază la care doar visam acum 10-15 ani.

S-ar putea, însă, ca adevărul să fie mai nuanțat. S-ar putea ca nici ceilalți să nu ne prea vrea în zona de liberă circulație. S-ar putea ca Austria și Olanda să fi tras paiul scurt, devenind astfel ținta reproșurilor și frustrărilor care curg acum gârlă din partea Bulgariei și a României.

Ca orice familie și familia europeană are oile sale negre. Vărul acela de la țară e bun atunci când îți trimite la oraș brânză, carne și legume proaspete, dar nu mai e așa de bun când faci o reuniune de familie de sărbători. Vărul de la țară vine în vizită cu gențile pline, dar nu prea îți place să stai cu el la masă.

Pentru că se scobește între dinți, se spală mai rar și obișnuiește să se îmbete și să pună manele. Așa că lasă-l să mai stea la țară și să facă ce știe el mai bine. Așa cum ne uităm noi cu superioritate la zonele mai sărace din țara noastră, așa se uită și europenii la noi.

Pentru mulți din ei, România este Vasluiul Europei.

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button