Ofuri cotidiene

De ce să mai stăm în România?

România are nevoie de oameni buni care aleg să mai stea

„De ce să mai stăm în România?” Un discurs TEDx de Alex Nedea de la Recorder. Am descoperit astăzi înregistrarea. Mi-a plăcut, am ascultat-o de două ori. Și o s-o mai ascult de fiecare dată când o să simt că-mi pierd speranța în această țară. Aveți înregistrarea mai jos și vă încurajez să-i acordați 17 minute. Merită!

Iată principalele idei pe care mi le-am notat.

Conform estimărilor, 8 milioane de români au plecat deja din țară. Procentul românilor plecați e similar cu cel al ucrainenilor și al sirienilor care fug de război. Conform sondajelor, 2 din 10 români intenționează să plece din țară în viitorul apropiat.

România traversează cea mai bună perioadă din toată istoria sa.

Cu toate acestea, în ultimii 20 ani România a traversat cea mai bună perioadă din toată istoria sa.

  • Speranța de viață a crescut cu 5 ani
  • Rata mortalității infantile a scăzut de 3 ori
  • Veniturile țării s-au dublat
  • Puterea de cumpărare a românilor a depășit-o pe cea a ungurilor și polonezilor

Acest lucru a fost posibil datorită oamenilor care și-au văzut de treabă. Acest lucru a fost posibil în ciuda politicienilor ei.  Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru tine și pentru țara ta, este să-ți faci bine treaba acolo unde lucrezi.

România este o țară în care poți să-ți găsești sensul, pentru că România e țara sensurilor ce așteaptă să fie găsite și a problemelor ce așteaptă să fie rezolvate. România e țara în care poți să ai impact, e țara în care poți face mult bine la mulți oameni.

România nu mai are oameni buni de dat peste graniță, așa cum un corp nu poate da sânge peste un anumit nivel fără să se îmbolnăvească. România are nevoie acum mai mult ca niciodată de exemplul oamenilor buni care aleg să mai stea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button