Ofuri cotidiene

Cum să dai statul în judecată pentru drumuri proaste și să cîștigi

O femeie din județul Argeș a dat statul în judecată pentru că drumul pînă în fața casei sale este impracticabil. Și a cîștigat. Decizia instanței a fost clară: primăria trebuie să asfalteze drumul și să-i plătească 80 euro pe zi cît ar costa închirierea unei mașini de teren.

Prima mea reacție după ce am citit știrea a fost de bucurie. Uite că se mai face dreptate și în România. Nu de alta, dar ne-am săturat cu toții de drumuri proaste, de corupție și de lipsa autostrăzilor.

După care am urmărit mai atent reportajul și mi-am dat seama că lucrurile nu sînt chiar așa de simple. Ia ascultați!

Să recapitulăm așadar. Femeia s-a întors din străinătate și și-a construit o casă la marginea comunei, la 2 km de șosea de care o leagă un drum impracticabil pentru o mașină de oraș, mai ales în perioada ploilor.

Femeia refuză să-și ia mașină de teren, deși știa de la bun început în ce zonă își face casa. Deci are bani de casă cu două etaje, dar nu și de un 4×4 care i-ar permite să ajungă la ea.

În schimb preferă să se vadă surprinsă de această realitate, așa că dă primăria în judecată pentru că nu i-a asfaltat drumul pînă în fața porții. Ce ar fi să dau și eu în judecată primăria Cluj-Napoca?

De jumătate de an îmi rod papucii prin tranșeele de pe strada Plopilor și aștept prin ambuteiaje pe Moților. Să-mi plătească daune ca să-mi pot închiria niște bocanci de munte. Dacă tot există precedent, de ce nu?

Actualizare 2 Octombrie – reportaj pe aceeași temă realizat de ProTV

Sursă știre 1 2

2 Comments

  1. Din cate inteleg, doamna e specialist in Drept European si as vedea hotararea asta ca pe un castig simbolic si un precedent mai ales pentru reprezentanti locali ignoranti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button