In web we trust

Cum poți economisi 5 € la fiecare bilet BlueAir

blueair-cluj-bucuresti

Zilele trecute am cumpărat pentru prima dată bilete de avion BlueAir. În decursul procesului am observat cîteva lucruri interesante despre care vreau să vă povestesc. Așadar, dacă intenționați să călătoriți în viitorul apropiat cu BlueAir, acest articol este pentru voi.

Probabil că știți deja ca BlueAir a introdus în acest an zboruri low cost pe ruta Cluj-Napoca – București. Prețul biletelor pentru acest segment de zbor este 89 lei ce include un bagaj de mînă (pînă la 10 kg) și un bagaj de cală (pînă la 32 kg).

Oferta se aplică la toate zborurile interne oferite de BlueAir, inclusiv la cursele Timișoara – Cluj-Napoca – Iași care vor fi operate începînd din luna octombrie a acestui an. Un alt lucru pe care e bine să-l știți e faptul că prețul afișat pe site-ul blueairweb.com include un cost de 5 euro impus de procesatorul de carduri.

Tariful afișat include toate taxele. Pentru achiziționarea biletelor de pe website prin Transfer Bancar, Depunere Numerar la Raiffeisen, Bancpost, BRD sau numerar la Paypoint, Rompay, Qiwi, Zebra, beneficiați de o reducere de 5 EUR/ pasager/ segment de zbor din prețul total al biletului.

Ca să evitați să plătiți acest comision, trebuie pur și simplu să alegeți o altă metodă de plată. Eu am ales plata prin virament bancar și, pentru un zbor Cluj – Napoca – București dus-întors de 2 persoane am economisit 20 euro, adică 25% din valoarea biletului.

reducere-5euro-bilet-BlueAir

Comisionul pentru transferul bancar a fost nesemnificativ. Nu am călătorit încă cu BlueAir, deci nu mă pot pronunța legat de experiență. Reprezentanții BlueAir însă promit că aeronavele lor vor fi dotate cu scaune Recaro (la fel ca și Lufthansa) și vor oferi mai mult spațiu pentru pasageri comparativ cu alte companii low cost.

detalii-pasager-data-nastere-blueair

Și dacă tot am testat puțin site-ul blueairweb.com, am găsit și o problemă. La secțiunea Detalii despre pasager lipsesc lunile noiembrie și decembrie – așa cum se vede în acest screenshot. Sper  să se rezolve cît mai repede.

Voi ați călătorit cu BlueAir? Ce experiențe ați avut cu ei?

Actualizare – începând de la 1 februarie 2017 reducerea la plata prin virament bancar a fost eliminată (așa mi-au spus cei de la support). Prețul este același indiferent de metoda de plată.

2 Comments

  1. Eu astazi mi-am rezervat si am platit un bilet prin ZebraPay..dar fiind prima data cand fac acest lucru..nu stiu ce anume trebuie sa fac si cu ce anume trebuie sa ma prezint in aeroport cand voi calatorii..si nici nu mi se specifica nicaieri..da cred ca trebuie sa ma prezint cu acea chitanta de zebrapay…

  2. Robert, după ce faci plata, ar trebui să primești un email de confirmare cu toate detaliile zborului (eu am primit emailul cam la o zi după ce am plătit).

    Folosind detaliile din email, vei putea face check in online ca sa generezi biletele de avion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button