Video, vinuri, vicii

Crulic – drumul spre dincolo

Şi m-am uitat la Crulic. La recomandarea unei prietene dragi plecate departe unde nu mai poate străbate de atîta străinătate. Crulic – drumul spre dincolo este povestea unui român plecat la muncă în străinătate care e arestat de autorităţile poloneze pentru un furt pe care nu l-a comis.

Ţinut în închisoare în pofida probelor care îi demonstrează nevinovăţia, Claudiu Crulic intră în greva foamei în semn de protest faţă de tratamentul abuziv la care este supus. Filmul este, dacă vreţi, o dovadă vie a modului în care poate muri un om din cauza indiferenţei cu care este tratat de sistem.

Scenariul şi regia este semnată de Anca Damian care a reuşit, după părerea mea, o transpunere foarte reuşită a unui caz real într-un film animat care s-a bucurat de mare succes la festivalurile internaţionale.

Crulic este o tragicomedie, un monolog narat cu mult umor de deja cunoscutul Vlad Ivanov care face uz de accentul său moldovenesc pentru a ne povesti timp de 73 de minute istoria vieţii lui Claudiu Crulic într-un film românesc care merită văzut şi pe care vă îndemn să-l priviţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button