In web we trust

Ce cumpără românii de pe internet

antonio-gatti-paltoane

„Când e Black Friday în acest an?” aceasta pare să fie cea mai frecventă întrebare în ultima perioadă. Ei bine, în State e ultima vineri din luna noiembrie. Deci teoretic e pe 25 noiembrie. Practic, în România Black Friday e tot anul, pentru că aici fiecare magazin îl ține când vrea.

Unii au „furat startul” în octombrie, alții intră cu ofertele în acest weekend. La unele magazine durează o zi, la altele o săptămână. Deci fiecare Mărie cu altă pălărie. Și dacă tot a venit vorba de cumpărături, am și o întrebare pentru voi.

Care credeți că sunt cele mai cumpărate produse online în România? Electronicele? Cosmeticele? Hai că sunteți aproape. Vă spun eu: în prezent moda este segmentul cel mai important după numărul de cumpărători pe internet.

Iar motivul este simplu: românii acordă o mare importanță felului în care arată. Conform unui studiu realizat în acest an, 1 din 3 români cumpără haine sau încălțăminte cel puțin o dată pe lună. Anul trecut 2.7 milioane de români au făcut cumpărături pe internet.

40% au cumpărat articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Așa cum era de așteptat, ponderea principală la cumpărăturile de haine o au femeile (cine s-ar fi gândit?) 🙂 Un alt lucru interesant este faptul că românii îşi păstrează şi o notă de naţionalism când vine vorba de cumpărături.

Aproape jumătate din români sunt gata să plătească mai mult pentru haine românești, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Sprijinind producătorul autohton, avem toți de câștigat. Un brand românesc care câștigă teren în ultima vreme pe piață, este producătorul de paltoane bărbați Antonio Gatti.

Voi cumpărați haine online?

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button