In web we trust

Ce-ar fi să avem periodic întîlniri Facebook live video cu cei de la conducere?

intilniri-facebook-live-video-cu-politicienii

Astăzi povestim despre cum poate aduce tehnologia politicul și administrația publică mai aproape de cetățeni. Și o să-l dau drept exemplu pe primarul municipiului Cluj-Napoca – Emil Boc.

Țin să precizez din capul locului că nu am nicio apartenență politică și nu fac parte din niciun partid. Sînt un cetîțean de rînd, care este, la fel ca majoritatea, dezamăgit de clasa politică din România, dar care nutrește speranța că într-o zi lucrurile se vor schimba în bine.

Așadar, de cîteva luni urmăresc cu interes pagina primarului Emil Boc. Am observat că aceasta e actualizată zilnic cu informații interesante și utile despre evoluția lucrurilor din oraș, așa că am setat-o ca pagină favorită.

La începutul lunii martie Emil Boc a început o nouă formă de comunicare cu locuitorii orașului. E vorba de niște întîlniri Facebook live video în care dumnealui prezintă ultimele proiecte ale administrației locale, stadiul acestora, precum și diferite noutăți din oraș.

Partea cea mai interesantă este faptul că privitorii îi pot adresa întrebări în direct primarului sub forma unor comentarii. Totul se întîmplă în timp real, fără publicitate și texte învățate dinainte. Puteți urmări aici cum a decurs prima întîlnire și aici pe cea mai recentă.

Aceste întîlniri au fost atît de apreciate de clujeni, încît primarul a decis să le organizeze în fiecare zi de luni, lucru pentru care îl felicit. Avem așadar un model de comunicare eficient, rapid și gratuit care funcționează. Ce-ar fi să-l multiplicăm la nivel național?

De cîțiva ani lucrez în domeniul IT, folosind un sistem agile. În cadrul acestuia fiecare membru din echipă dă un raport scurt cu ceea ce a făcut și ce are de gînd să facă. Ce-ar fi să aplicăm acest model pentru cei de la conducere, de exemplu pentru primari, parlamentari și prefecți?

Am putea începe chiar cu președintele țării. Imaginați-vă cît de tare ar fi să avem întîlniri periodice interactive live cu Klaus Iohannis în care acesta să ne pună la curent cu ce făcut pentru țară și să răspundă la întrebări noastre.

Poate că așa am simți și noi că nu am ieșit degeaba în stradă la alegeri. Pentru că altfel am impresia că politicienii își amintesc de noi doar atunci cînd vin alegerile. Cum vi se pare ideea? Oare e fezabilă?

2 Comments

  1. Povesti cu pesti..doar imagine, 90% din reclamatii nu se rezolva, iar politrucii fac ce vor ei. Vezi doar cazul Untold, Zilele Maghiare, „modernizarea centrului”, groapa de gunoi si alte probleme „rezolvate” in stilul pinoBocului.

  2. Plus ca cei care comenteaza negativ la vreo actiune automat sunt banati, eu de exemplu nu mai pot sa scriu pe pagina „oficiala” deoarece am primit ban pentru ca l-am criticat pe pinoBoc..daca asta e „democratie”, profesionalism si deschidere catre comunitate, no comment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button