In web we trust

Blogging-ul e noul sport național

… cel puțin așa reiese din cea mai recentă ispravă reușită de Chinezu și Blogal Initiative care se numește Campionatul Național de Blogging – un proiect cu, despre și pentru bloggeri.

Trebuie să vă spun de la început că atunci cînd vine vorba de campanii 2.0, Blogal Initiative este prima mea opțiune. Și nu spun asta pentru că am cîștigat cîteva concursuri organizate de ei. Particip la campaniile Blogal Initiative de mai bine de 1 an și nu am decît cuvinte de laudă pentru ceea ce fac.

Prin urmare am fost foarte intrigat de acest proiect ambițios care este deocamdată în faza Beta. M-am înscris, m-am jucat cu el puțin și am zis că ar fi frumos să vă împărtășesc și voua primele impresii.

Cum funcționează?

Principiul de funcționare este destul de simplu. După ce te înregistrezi, primești puncte de fiecare dată cînd postezi. Punctele se acordă după criterii clar definite care pot fi găsite aici. Bloggerii desemnați cîștigători la o anumită campanie primesc puncte bonus în funcție de locul ocupat.

Pe baza punctajului se generează un clasament al bloggerilor, dar partea frumoasă abia acum începe, căci punctele acumulate în campanii pot fi schimbate cu diferite produse oferite de Blogal Initiative și de sponsori.

Puncte tari

1. Toți bloggerii au de cîștigat

Pînă nu demult, doar cîștigătorii campaniilor erau premiați și mulți deținători de bloguri erau descurajați din cauza faptului că participau la campanii, dar nu reușeau să urce pe podium. Cu noul sistem, toți bloggeri care participă la campanii sînt cîștigători.

2. Vizibilitate și promovare gratuită

La înregistrare utilizatorul completează o serie de informații, se generează astfel un fel de profil al bloggerului pe baza căruia el poate fi contactat direct pentru anumite campanii. Acumulînd puncte, blogul beneficiază de o vizibilitate mai bună în clasament. Se încurajează astfel și socializarea între bloggeri.

3. Premiați cei care se implica pe termen lung

Bloggerul este prin definiție un maratonist, un alergător pe distanță lungă. Prin urmare cei care se implică pe termen lung, au mai mult de cîștigat, chiar dacă blogul lor nu e încă foarte cunoscut și vizitat.

Puncte ce pot fi îmbunătățite / sugestii

1. Cantitate versus Calitate

Bloggerii primesc un punctaj minim pentru fiecare postare, indiferent de calitatea acesteia, ceea ce ar putea genera discuții, prin urmare acest aspect trebuie tratat cu grija de către organizatori.

2. Îmbunătățiri legate de clasament

Ar fi util să se implementeze în clasament o serie de îmbunătățiri: filtrare după județ, trend urcare/coborîre etc. De asemenea ar trebui analizată și întrebarea: ce se întîmplă cu poziția unui blog atunci sînt folosite punctele? În acest caz aș sugera implementarea unui rank general per utilizator.

3. Sugestii pentru premii

Cred că ar fi foarte bine ca premiile puse la bătaie în schimbul punctelor să includă bilete de participare la taberele de bloggeri, bilete de acces la diferite conferințe și prezentări legate de blogging, web si social media.

4. Bloggerul săptămînii

Mi-ar plăcea să văd așa ceva pe Blogal Initiative. În funcție de performațele din campanii, implicare, sau pur și simplu originalitate să se aleagă un blogger al săptămînii și să se prezinte un interviu cu acesta. Acest lucru ar contribui la promovarea blogului și crearea unei comunități mai unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button